4 Οκτωβρίου 2018

Τουρκικές παρενοχλήσεις σε Σινούκ της Α.Σ μέσω ασυρμάτου στο ΚαστελόριζοΤα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι παρενοχλήσεις που γίνονται σε Ελληνικά πτητικά μέσα δια ασυρμάτου, κυρίως των ελικοπτέρων της Α.Σ τύπου Chinook, τα οποία κινούνται, από ή προς το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, τα οποία πολλές φορές μάλιστα μεταφέρουν & Ανώτατα Στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας των ΕΔ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα veteranos.gr το τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες απο το hellasjournal.com/ , καταγράφετε την περασμένη Παρασκευή κατά τη μεταφορά αποστολής που είχε πάρει μέρος στο δεύτερο συμπόσιο «Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».
Πιθανότατα τα γεράκια της Άγκυρας να είχαν πληροφορηθεί πως στο συμπόσιο-τουλάχιστον στο πρώτο μέρος του, στην Ρόδο- θα μιλούσε για το δίκαιο της θάλασσας, τη θέση και τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου, ο Α/ΓΕΕΘΑ  Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ  και πάνω σ’ αυτή την παρουσία ίσως «πόνταραν» για να προκαλέσουν κάτι, έστω και δια ασυρμάτου.

Η παρενόχληση δια ασυρμάτου έγινε κατά την επιστροφή από το Καστελόριζο προς τη Ρόδο, όμως οι Τούρκοι ίσως αγνοούσαν πως στο Chinook δεν ήταν ο Α/ΓΕΕΘΑ. Το πρόγραμμα του Αρχηγού δεν του είχε επιτρέψει ν’ ακολουθήσει την υπόλοιπη αποστολή στο Καστελόριζο  την επόμενη ημέρα.
Η λεκτική παρενόχληση είχε ξεκινήσει λίγο μετά την απογείωση από το Καστελόριζο, περίπου στα 10 Ναυτικά Μίλια και ακολούθησε και δεύτερη, περίπου είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση του ελικοπτέρου στη Ρόδο.

Φυσικά σε καμία από αυτές τις λεκτικές προκλήσεις της Άγκυρας δεν απαντούν τα έμπειρα πληρώματα  της Α.Σ του Στρατού Ξηράς…Που να σημειωθεί ότι είναι ηχογραφημένα
Παρόμοια περιστατικά γίνονται συχνά και κατά την επίσκεψη της υφυπουργού Άμυνας που συνοδεύονταν από τον Α’ ΓΕΣ και τον Διοικητής της ΑΣΔΕΝ στο Καστελόριζο και πάλι κατά την επιστροφή, ενώ τη χρονιά που πέρασε σ’ αυτά τα σημεία έγιναν και σκληρές αερομαχίες ακόμη και με τη συμμετοχή δέκα Ελληνικών μαχητικών.

Επιτελείς εκτιμούν πως η ένταση με τέτοιου είδους περιστατικά δεν πρόκειται να κοπάσει καθώς αυτές οι προκλήσεις είναι σχεδόν μόνιμες, κυρίως με τις αμφισβητήσεις που επιδιώκει η Άγκυρα στο Αιγαίο και μάλιστα γύρο από συγκεκριμένα νησιωτικά συμπλέγματα.
Αναλυτές  σημειώνουν επίσης πως η Τουρκία επειδή βλέπει την Ελλάδα να προχωρά τόσο σε κομβικές συμμαχίες, όσο και σε ρεαλιστικές συμφωνίες που αφορούν το μέλλον στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θεωρώντας ότι θίγεται, μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την κλίμακα της έντασης.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..