14 Οκτωβρίου 2018

Κυπριακό : Ο Πρόεδρος Ανστασιάδης έκανε λόγο για "βολιδοσκοπήσεις εντός πλαισίου ΟΗΕ"Διερευνητική βολιδοσκόπηση για το αν είναι εφικτή η επανέναρξη συνομιλιών, χωρίς να σημαίνει ότι θα συμβεί αυτό, αποκάλυψε σε ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΟnAlert.gr το έντονο διεθνές παρασκήνιο στο Κυπριακό συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα φαίνεται να αποφεύγει προς το παρόν να διαπραγματευτεί, προωθώντας συνομιλίες εκτός πλαισίου ΟΗΕ, θολώνοντας τα νερά με απευθείας άτυπη διμερή διαπραγμάτευση με την ε/κ πλευρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένεται διερευνητική αποστολή από τον ΟΗΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γεφυρώνονται οι διαφορές.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της ετήσιας αντικατοχικής εκδήλωσης των Μορφιτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που πιστεύω ότι θα συμβεί είναι μια διερευνητική αποστολή, μια προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσον γεφυρώνονται διαφορές, μπορεί κάποιες ιδέες να συμβάλουν και να βοηθήσουν στην επανέναρξη του διαλόγου χωρίς να σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι θα οδηγηθούμε και στο διάλογο».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι αυτό που πιστεύει είναι ότι ενδεχόμενα κάτι ανάλογο πρέπει να περιλαμβάνει και η έκθεση του Γενικού Γραμματέα.

Ερωτηθείς εάν η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει νέα αποστολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως εναπόκειται στον ΓΓ του ΟΗΕ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..