11 Οκτωβρίου 2018

ΓΕΝ : Συγκίνηση στην 106η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου
Η 106η επέτειος απελευθέρωσης της Λήμνου, που έγινε κατά τη διάρκεια του Α'Βαλκανικού Πολέμου, εορτάστηκε σε εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΝ :

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2018, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην 106η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου Λήμνου. Στην εν λόγω εκδήλωση, παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου Αντιπλοίαρχος Θεόδωρος Δημητρακόπουλος ΠΝ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα OnAlert.gr το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 1912 ο ελληνικός Στόλος υπό την διοίκηση του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη ζήτησε από τον Τούρκο διοικητή την άμεση παράδοση του νησιού. Η άρνηση των Τούρκων είχε σαν αποτέλεσμα τη Δευτέρα στις 8 Οκτωβρίου 1912 να ξεκινήσει η απόβαση των ελληνικών μονάδων στη θέση Βουρλίδια κοντά στο Διαπόρι, στο χωριό Τσιμάνδρια.

Στη συνέχεια, το αποβατικό σώμα κατευθύνθηκε προς τη Μύρινα αιχμαλωτίζοντας τις τούρκικες στρατιωτικές μονάδες του νησιού, οι οποίες παραδόθηκαν άνευ όρων, χωρίς να προβάλουν περαιτέρω αντίσταση.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση :

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..