7 Σεπτεμβρίου 2018

Τουρκικά μαχητικά σε νυχτερινή αερομαχία στη Λέσβο


 
Το νησί της Λέσβου αναστάτωσαν χθες το βράδυ τουρκικά μαχητικά, όταν έσπασαν το φράγμα του ήχου κατά τη διάρκεια νυχτερινής παραβίασης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr, μεταξύ 20:30 με 21:00, έξι τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsbeast.gr  με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τούρκοι είχαν σκοπό να εκπαιδευτούν σε νυχτερινή αερομαχία καθώς ενώ το ένα ζευγάρι που ήταν οπλισμένο επιδόθηκε σε καθήκοντα φύλαξης τα άλλα 4 άρχισαν να αερομαχούν μεταξύ τους στο πλαίσιο εκπαίδευσης πετώντας μεταξύ 12 και 15.000 πόδια..

Η Αθήνα αμέσως απογείωσε μαχητικά από την Αγχίαλο, που έσπευσαν με την ταχύτητα στο μέγιστο.

Τα τουρκικά μαχητικά προφανώς ενημερώθηκαν για τα επερχόμενα ελληνικά μαχητικά και έσπευσαν να απομακρυνθούν ανατολικά προς τη χώρα τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, με αποτέλεσμα να σπάσουν το φράγμα του ήχου μέσα στη νύχτα και να αναστατωθούν οι κάτοικοι της Λέσβου.

Οι Τούρκοι, γενικά την Πέμπτη δεν κάθησαν ήσυχοι και φαίνεται πως θεωρούν το Αιγαίο χώρο εκπαιδευτικών πτήσεων, καθώς έβγαλαν στο Αιγαίο μέχρι και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-38.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ και βάσει το ρεπορτάζ από το news.gr, μαζί με τη βραδινή εξάδα, η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο δέκα αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν τα εκπαιδευτικά συν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών.

Χθες σημειώθηκε και μια σύντομη αερομαχία λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, νοτιοανατολικά της Λήμνου, με ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών F-16.

Συνολικά, τα τουρκικά μαχητικά σημείωσαν χθες πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..