1 Σεπτεμβρίου 2018

Pole position για Ραϊκόνεν στο «σπίτι» της FerrariΟι κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι Ιταλίας έκρυβαν έκπληξη για το τέλος, μέσα σε μια κατά τα λοιπά μονότονη διαδικασία. Το ενδιαφέρον στο Q1 και το Q2 περιορίστηκε στην έκπληξη με τις Williams, που πέρασαν στο Q2. Στη συνέχεια ο Στρολ κατάφερε να μπει στο Q3 και ήταν ακόμη μια ευχάριστη εξέλιξη, καθώς σε ολόκληρη τη χρονιά η Williams ήταν η μόνη ομάδα που δεν είχε καταφέρει να βάλει ούτε μια φορά μονοθέσιό της στο Q3.

Σύμφψωνα με το newsbeast.gr, στην κορυφή είχαμε σταθερά τον Σεμπάστιαν Φέτελ, κάποιες φορές τον Κίμι Ραϊκόνεν, χωρίς όμως να καταφέρνει να μείνει για πολύ πρώτος. Στο Q3 ξεκινήσαμε με τον Φέτελ και πάλι στην πρώτη θέση, όμως μετά από κάποια στιγμή, ο Λιούις Χάμιλτον έκανε έναν φοβερό γύρο που έδειξε ότι δεν είχε παραιτηθεί από τη μάχη της pole.

Λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, οι δύο Ferrari, μαζί με τον Χάμιλτον, βγήκαν και πάλι στην πίστα, με τον Βαλτέρι Μπότας ουσιαστικά να μην μπαίνει καν στην προσπάθεια να «χτυπήσει» μια θέση στην τριάδα. Έτσι, οι τρεις γρηογρότεροι είχαν δημιουργήσει ένα μικρό τρενάκι με τον Χάμιλτον μπροστά, τον Φέτελ ενδιάμεσα και τον Κίμι τελευταίο, με πάνω-κάτω παρόμοιο ρυθμό και ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές.

Ο Χάμιλτον βελτίωσε τον χρόνο του και έδειξε να παίρνει την pole position, μερικά δέκατα του δευτερολέπτου μετά πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Φέτελ, έχοντας κάνει καλύτερο χρόνο και ελάχιστα μετά ο Ράικονεν τον ξεπέρασε και πήρε τελικά εκείνος την pole. Ήταν μια πραγματικά φοβερή μάχη που καθήλωσε και έδωσε το απόλυτο αποτέλεσμα του 1-2 στη Ferrari, στο εντός έδρας για εκείνη γκραν πρι.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..