23 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκη στο ρελαντί για τον Μάρκεθ στην Αραγονία


Έκανε τα δύσκολα έυκολα ο Μαρκ Μάρκεθ και νίκησε με σχετική ευκολία στην Αραγονία.

Από την εκκίνηση του αγώνα οι Ducati έδειχναν φαβορί, ωστόσο σε μερικά μόλις μέτρα το σκηνικό άλλαξε... Ο Λορένθο στην πρώτη στροφή πήρε μια ανοιχτή τροχιά, άνοιξε λίγο πιο νωρίς το γκάζι και σωριάστηκε φαρδύς πλατύς, μετά από ένα μεγαλοπρεπέστατο highsiding.

O Ντοβιτσιόζο κατάφερε να βρεθεί επικεφαλής με τον Μάρκεθ κολλημένο πίσω του και τον Ιανόνε να ακολουθεί πίσω τους.

Οι Yamaha ζούσαν το δράμα τους μακρυά από τις πρώτες θέσεις με τον Ρόσι πρώτο από αυτές να προσπαθεί ξεκινώντας από την 18η θέση να σώσει το γόητρο της ιαπωνικής εταιρείας των τριών διαπασών...

Ο Ρόσι ροκάνιζε θέσεις και βάλθηκε να πλησιάσει τους πρώτους, όσο αυτό βεβαίως ήταν δυνατόν. Τελικά τερμάτισε 8ος.

Οι Ντοβιτσιόζο και Μάρκεθ είχαν δώσει έναν αργό ρυθμό και πρακτικά πήγαιναν βόλτα ώστε να μην φθείρουν τα ελαστικά τους. Μάλιστα ο Μάρκεθ φορούσε μαλακό πίσω ελαστικό και ήταν ξεκάθαρο πως θα αργούσε να κάνει την επίθεσή του.

Και έτσι έγινε. Με 10 γύρους να μένουν ο Μάρκεθ άρχισε να πιέζει τον Ντόβι μέχρι που τον πέρασε. Ο Ντόβι πήρε την θέση πίσω αλλά ο Μάρκεθ έγινε πιο επιθετικός. Για μερικούς γύρους είχαμε μάχες και αλλαγή της πρώτης θέσης διαδοχικά και από τους δύο. Ο Ιανόνε «καθάρισε» το εμπόδιο του Ρινς και έμεινε άνετα 3ος, ενώ σε ένα μπέρδεμα κατάφερε για λίγα μέτρα να βρεθεί και πρώτος!

Στους δύο τελευταίους γύρους ο Μάρκεθ έδειξε σε όλους πόσο αξίζει αυτό το πρωτάθλημα. Πέρασε τον Ντοβιτσιόζο και έκανε μια μικρή διαφορά 1 δευτερολέπτου μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Αυτό ήταν. Ο Μάρκεθ νικητής και η διαφορά πλέον στους 72 βαθμούς!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..