19 Σεπτεμβρίου 2018

Drones θα παρακολουθούν τις συγκεντρώσεις στην Αυστραλία ψάχνοντας τρομοκράτεςΗ αστυνομία στην Πολιτεία της Βικτώρια ανακοίνωσε το πλαίσιο της Αντιτρομοκρατικής Στρατηγικής 2018-2021, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη χρήση drones, τα οποία θα παρακολουθούν τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsbeast.gr καθώς και  όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αξιωματικοί θα λάβουν επίσης ειδική εκπαίδευση, η οποία θα τους βοηθήσει να ταυτοποιούν πιο εύκολα τους υπόπτους. Τα drones θα χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθούν το πλήθος σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως ο επερχόμενος μεγάλος τελικός ποδοσφαίρου της Αυστραλίας.

Η αστυνομία στην πολιτεία αυτή έχει πραγματοποιήσει αρκετές συλλήψεις τα τελευταία χρόνια χάρη στις οποίες αποφεύχθηκαν μεγάλες τρομοκρατικές ενέργειες, όπως μία επίθεση με εκρηκτικά στην πρωτεύουσα Μελβούρνη. Δύο περιστατικά το 2017 που αφορούσαν οχήματα τα οποία έπεσαν πάνω σε πεζούς θεωρήθηκαν ως ενέργειες ατόμων με ψυχική ασθένεια, και όχι τρομοκρατική επίθεση.

Πιο πρόσφατα, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πήρε πληροφορίες για μία τρομοκρατική επίθεση σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης, ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι απειλές αυτές προέρχονται από το εξωτερικό και δεν αποτέλεσαν ποτέ αξιόπιστη απειλή.

Η νέα στρατηγική θα εστιάζει στην έγκαιρη παρέμβαση, ενώ η αστυνομία θα συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες για την ψυχική υγεία προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές πριν αυτές εξελιχθούν σε βίαιες πράξεις.

«Η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία και έχουμε δεσμευτεί να προλάβουμε όσους επιδιώκουν να αναπτύξουν τρομοκρατική συμπεριφορά» λένε ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..