7 Σεπτεμβρίου 2018

Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο ΠαρίσιΗ Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια παρουσίας. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 4 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 14 Οκτωβρίου.

   Η γαλλική έκθεση είναι η πρώτη στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών. Διεξάγεται κάθε δυο χρόνια και το 2016 την είχαν επισκεφθεί 1.072.697 φίλοι του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας. Επίσης, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της έκθεσης και 10.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, μεταφέροντας τις εντυπώσεις τους από τα νέα μοντέλα και τις τελευταίες τεχνολογίες που κάνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή, οικονομικότερα στη κατανάλωση και πιο άνετα.

   Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι η παλαιότερη έκθεση αυτοκινήτου στον κόσμο. Η πρώτη εκδήλωση έγινε το 1898, από το Automobile Club de France στον κήπο Tuileries. Η έκθεση συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου στη Γαλλία, υποστήριξε την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και τις εφευρέσεις των Γάλλων μηχανικών.

   Για να γιορτάσει την 120ή επέτειό του, το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, διοργανώνεται μια ιστορική παρέλαση στους δρόμους του Παρισιού, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Place de la Concorde.

   Η παρέλαση των αυτοκινήτων διαφόρων κατηγοριών και χρονολογιών, θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να αξιολογήσουν την εξέλιξη του αυτοκινήτου, την προσαρμογή τους στο χρόνο και στις νέες απαιτήσεις. Επίσης, θα παρελάσουν μοντέλα που έχουν υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο και θα συμβάλουν στη προσπάθεια που γίνεται να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των οχημάτων κάθε τύπου. Η προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους των οχημάτων και η διαδικασία απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων είναι ανάμεσα στους πρωταρχικούς στόχους των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

   Η Peugeot Motocycles και η Renault θα γιορτάσουν επίσης τα 120α γενέθλιά τους. Το 2019 η Citroen θα γιορτάσει τα 100 χρόνια παρουσίας της στην αγορά.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..