30 Σεπτεμβρίου 2018

Δ. Παπαδημούλης : Η συμφωνία των Πρεσπών προωθεί τα συμφέροντα των δύο χωρών«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία, η οποία προωθεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών και ενισχύει την ασφάλεια και τις σχέσεις καλής γειτονίας» είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην ελληνική έκδοση του ρωσικού δικτύου «Sputnik», αναφορικά με το δημοψήφισμα στη πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «εάν γίνει αποδεκτή από τους γείτονες, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και θα μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα με πνεύμα καλής θέλησης».

«Υποστηρίζουμε σταθερά την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζάεφ και πιστεύουμε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα ήταν επωφελές τόσο για την προοπτική ένταξης της πΓΔΜ στην ΕΕ, όσο και για το μέλλον της κοινωνίας της», αναφέρει και προσθέτει ότι «ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την πΓΔΜ, τις προσπάθειές της να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ και να ασχοληθεί με ορισμένα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα». «Ο λαός και η πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ έχουν την ευθύνη για το μέλλον της χώρας και τις αποφάσεις που λαμβάνουν» σημειώνει.

Σε ό, τι αφορά τα οφέλη από την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο κ. Παπαδημούλης είπε πως «η περιφερειακή ασφάλεια αναμένεται να ενισχυθεί, η διμερής και πολυμερής συνεργασία θα προχωρήσει και τα Βαλκάνια θα μπορέσουν να εισέλθουν σε μια νέα εποχή ενισχυμένης συνεργασίας», συμπληρώνοντας πως «οι πολιτικές, οικονομικές και εμπορικές συνέργειες θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν, εξέλιξη που ήταν πραγματικά σημαντική για όλα τα γειτονικά κράτη».
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..