2 Σεπτεμβρίου 2018

Μπήκαν πραγματογνώμονες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  • Το πλοίο εκκενώθηκε πλήρως από τα οχήματα
  • Στο Ελευθέριος Βενιζέλος μπήκαν ειδικοί πραγματογνώμονες και ξεκίνησαν έρευνες
  • Το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, προκειμένου να εκτιμηθούν και στη συνέχεια να αποκατασταθούν οι ζημιές
  • Όλα τα ΙΧ εκφορτώθηκαν χωρίς ζημιές
  • Το 1/3 των φορτηγών έχει υποστεί ζημιές
  • Μετά το σβήσιμο και της τελευταίας εστίας το Σάββατο, στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», το πλοίο εκκενώθηκε πλήρως από τα οχήματα, τα εμπορεύματά τους και τις αποσκευές των επιβατών και έχουν μείνει μέσα μόνο τέσσερα επικαθήμενα νταλικών.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, από τη στιγμή που θα βγουν και αυτά εκτός πλοίου, γεγονός που πιθανότατα θα συμβεί σήμερα, το πλοίο με τη συνδρομή ρυμουλκών θα φύγει από την Ακτή Ξαβερίου και θα οδηγηθεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, προκειμένου να εκτιμηθούν και στη συνέχεια να αποκατασταθούν οι ζημιές του.

Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των οχημάτων που είχαν φορτωθεί την περασμένη Τρίτη 28 Αυγούστου στο πλοίο με προορισμό τα Χανιά (80 φορτηγά και 152 ΙΧ), το 1/3 έχει υποστεί ζημιές και αυτό αφορά μόνο φορτηγά. Όλα τα ΙΧ εκφορτώθηκαν χωρίς ζημιές.

Από χθες Σάββατο πάντως στο πλοίο μπήκαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες και συγκεντρώνοντας στοιχεία ξεκίνησαν την έρευνά τους, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουν σε συμπέρασμα για το πώς και από πού ξεκίνησε η φωτιά, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν σοβαρές υλικές ζημιές στο πλοίο και στα οχήματα ιδιωτών, όπως επίσης και ψυχική ταλαιπωρία για τους 875 επιβάτες και τα 140 άτομα πλήρωμα.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..