10 Αυγούστου 2018

H Seat σταματά τη διάθεση των 3θυρων Leon και MiiO λόγος της απόσυρσης των 3θυρων παραλλαγών των Leon και Mii είναι η μειωμένη εμπορική τους απήχηση.

Μπορεί τα 3θυρα αμαξώματα να ήταν εξαιρετικά δημοφιλή τις δεκαετίες του ’90 και ’00, σήμερα όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο σύνολο σχεδόν της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής. Στην περίπτωση της Seat, η συγκεκριμένη τάση, η οποία αντικατοπτρίζεται με περισσή ευκρίνια πλέον στην ολοένα και μειούμενη δημοτικότητα των εν λόγω εκδόσεων, ώθησε τους Ισπανούς και Γερμανούς ιθύνοντες της εταιρείας στην απόφαση να καταργήσουν τις 3θυρες παραλλαγές αμαξώματος των Leon και Mii. Θυμίζουμε πως στην περίπτωση του μικρομεσαίου χάτς της Seat, ο ανταγωνισμός έχει ήδη στείλει στο πυρ το εξώτερο τα 3θυρα αμαξώματα, με τα Ford Focus και Renault Megane, για παράδειγμα, να διατίθενται αποκλειστικά σε 5θυρη περιβολή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 4τροχoi πεντάθυρες εκδόσεις δεν διαθέτει ούτε το Ibiza τελευταίας γενιάς, αλλά ούτε και το ομόσταβλο VW Polo, ενώ προσφάτως «χάθηκε» και το 3θυρο VW Up!. Στον Όμιλο VW οι μοναδικές 3θυρες εκδόσεις μετά την κατάργηση του Scirocco είναι αυτή τη στιγμή εκείνες των Golf και A3, κάτι που δεν αναμένεται να δούμε να συμβαίνει με τα μοντέλα που θα παραλάβουν τη σκυτάλη στο εγγύς μέλλον.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..