2 Αυγούστου 2018

ΑΝΥΕΘΑ Φ.Κουβέλης: Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία


"Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έγιναν. Ότι μπορεί να έχουν υπάρξει λάθη σε επιμέρους συνεννοήσεις ή διαδικασίες δεν μπορώ να το αποκλείσω" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

"Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι με 25.000 κατοίκους. Το ερώτημα: Θα μπορούσε να αδειάσει πλήρως χωρίς να υπάρχουν και αυτοί οι νεκροί συμπολίτες μας; Ενδεχομένως, εάν έλειπαν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, θα μπορούσε να είχε γλιτώσει και αυτός ο κόσμος" τόνισε o κ. Κουβέλης σχολιάζοντας τα πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το enikos.gr, σχετικά με τις ευθύνες για την εθνική τραγωδία, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, "προφανέστατα αφορά στην έκφραση της συγγνώμης και της λύπης για αυτό το οποίο έγινε".

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη δική του συγγνώμη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Σε ό,τι με αφορά να ζητήσω και ζητώ συγγνώμη αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, με ένα κέντρο επιχειρήσεων να δουλεύει σε 48ωρη βάση, με τα πλοία, τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις".

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. "Οι εν θερμώ παραιτήσεις δεν υπηρετεί το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που γεννήθηκαν" συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι οι πιέσεις συνεχίζονται προς την τουρκική πλευρά, ότι το θέμα δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως επαναφέρεται συνεχώς, με κάθε ευκαιρία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..