27 Ιουλίου 2018

Τσίπρας : Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδίαΜετά από τέσσερις ημέρες και ενώ η λίστα με τους νεκρούς έφθασε τους 87 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με το larissanet.gr  ίδιος είπε αναλαμβάνει ακέραια την πολιτική ευθύνη καλώντας ταυτόχρονα του υπουργούς να αναλάβουν και εκείνοι την ευθύνη.

«Όπως δεν επιχειρήσαμε να αποδράσουμε από τις ευθύνες, όταν αντιμετωπίσαμε το φάσμα μιας τεράστιας οικονομικής, εθνικής, και ανθρωπιστικής καταστροφής, για την οποία άλλοι ήταν υπεύθυνοι, δε θα το κάνουμε και τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι τραγωδίες γίνονται συχνά αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα, καταστάσεις και ολιγωρίες, που σε ομαλές συνθήκες κρύβονται από τον δημόσιο διάλογο. Σήμερα, κατανοούμε όλοι με οδυνηρό τρόπο ότι κυβερνάμε μια χώρα που επί χρόνια κυριάρχησαν οι στρεβλώσεις.

Κατήγγειλε αόριστα «προσπάθειες εκμετάλλευσης της τραγωδίας» και ακολούθησε τη αφήγημα που έχει χαράξει εδώ και ημέρες, απέδωσε την πολύνεκρη τραγωδία από τη φωτιά στις οικιστικές συνθήκες στο Μάτι.

Επεσήμανε ότι «οι αποκεφαλισμοί την ώρα της μάχης δεν αποτελούν πράξη πολιτικής γενναιότητας αλλά πολιτικής δειλίας, πολύ περισσότερο η εύκολη καταδίκη και οι αποκεφαλισμοί πυροσβεστών, αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών και της ηγεσίας τους που έδωσαν και δίνουν τη μάχη του με ηρωισμό».

Ας μην πυροβολούν οι πολέμαρχοι του καναπέ εκείνους που έδωσαν τη μάχη και έσωσαν τους συνανθρώπους μας

Ας πυροβολούν εμάς, εδώ είμαστε

Αφού η μάχη αυτή τελειώσει αφού και η τελευταία εστία κινδύνου εκλείψει θα υπάρχει η πιθανή απόδοση ευθυνών.
 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..