10 Ιουλίου 2018

Στην Κίνα η BMW iX3


Η ΒΜW επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να κατασκευάζει την ηλεκτρική έκδοση της Χ3 στην Κίνα, κάνοντας γνωστό μάλιστα ότι το μοντέλο θα μπει στην γραμμή παραγωγής το 2020 στις εγκαταστάσεις της στο Shenyang. Το γεγονός αυτό δικαιολογεί μάλιστα και την αποφαση της μάρκας να αποκαλύψει το iX3 concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο, που ήθελε τότε να δείξει στους Κινέζους πόσο σημαντικοί είναι για την μάρκα. Αλλωστε, το 2017, η βαυαρική μάρκα πούλησε 560.000 αυτοκίνητα στην Κίνα, όσα δηλαδή πούλησε μαζί σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Από αυτά τα 2/3 κατασκευάστηκαν στις εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας ΒΜW-Brilliance Automotive ενώ χάρη σε δύο νέα εργοστάσια, η BMW ελπίζει πως θα μπορέσει να καλυφθεί όλη η ζήτηση από τις κινεζικές παραγωγικές μονάδες της. Η κοινοπραξία θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των iX3 που θα διατίθενται σε όλο τον κόσμο, ενώ της έχει ανατεθεί και η κατασκευή όλων των ηλεκτρικών μπαταριών για το μοντέλο τόσο για την Κίνα όσο και για όλες τις υπόλοιπες αγορές.

Η ισχύς του BMW iX3 Concept πήγαζε από ένα πρόσφατα κατασκευασμένο ηλεκτρικό μοτέρ 5ης γενιάς σε συνδυασμό με την τεχνολογία 4ης γενιάς της Samsung. H απόδοση του ήταν 273 ίππους με μπαταρία 70kWh και ηλεκτρική αυτονομία 400 χλμ.

Η BMW iX3 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην καινούρια ηλεκτρική πλατφόρμα της μάρκας που θα χρησιμοποιηθεί στην συνέχεια και σε πολλά άλλα μοντέλα.

Πηγή: autotriti.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..