30 Ιουλίου 2018

ΠΟΜΕΝΣ : Ποιοι Φρενάρουν Τις Δεσμεύσεις Του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ;;;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την 4η Ιουνίου 2018 που μας δέχθηκε στο γραφείο του ο κ. ΥΕΘΑ, και αναγνώρισε την ΠΟΜΕΝΣ ως την αποκλειστική και θεσμική εκπρόσωπο των εν ενεργεία Στρατιωτικών, έχουν περάσει περίπου 2 μήνες.

Τότε, πέραν των άλλων, μας προτάθηκε η ανά 15μερο συνάντηση και η ενημέρωση μας, στο προπαρασκευαστικό στάδιο, κάθε σχεδίου νόμου ώστε να έχουμε την δυνατότητα να υποβάλλουμε σχόλια και προτάσεις.

Σε αυτό το 2μηνο που πέρασε κατατέθηκαν 3 τροπολογίες, για τις οποίες δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως και προσφάτως κατατέθηκε: μία τέταρτη τροπολογία για τον υπολογισμό των μερισμάτων των ΜΤΝ και ΜΤΑ αφήνοντας εκτός το ΜΤΣ (οι συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς δεν θα μάθουν τι μέρισμα θα πάρουν εν αντιθέσει με αυτούς του ΠΝ και της ΠΑ) καθώς και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τα οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι δική σας εντολή όλα τα παραπάνω, αλλά κακή παρανόηση των εντολών σας από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο σας ζητούμε να ενημερωνόμαστε για επικείμενα νομοθετήματα που αφορούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Τέλος θα τονίσουμε για ακόμη μια φορά με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανάγκη άμεσης εκτέλεσης του νόμου που ορίζει την συμμετοχή εκπροσώπων μας στα Δ.Σ. των Μετοχικών Ταμείων και στις ΔΕ των Ειδικών Λογαριασμών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Λγος (ΠΖ)

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..