17 Ιουλίου 2018

Polestar: Τα συστατικά για ένα σπορ αυτοκίνητο Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 4τροχοi τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν πολλάκις κατηγορηθεί ότι αλλοιώνουν την οδηγική απόλαυση σε σχέση με τις «παραδοσιακές» σπορ κατασκευές, με την απουσία θερμικού κινητήρα να αποτελεί στην επιχειρηματολογία των επικριτών τους το βασικό άσσο στο μανίκι τους. Εντούτοις, η ηλεκτροκίνηση, αποτελώντας πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης αυτοκινητικής σκηνής, φαίνεται να έχει ισχυρά… αντεπιχειρήματα σε σχέση με το «fun factor» που είναι σε θέση να προσφέρουν ήδη από σήμερα τα Zero Emission Vehicles. Επ’ αυτού, χαρακτηριστική είναι η άποψη ενός τυπικού petrolhead, του επίσημου για την περίσταση υπεύθυνου δοκιμαστή της Polestar, Joakim Rydholm, ο οποίος υποστηρίζει με πρόσφατες δηλώσεις του στο περιθώριο του Goodwood Festival of Speed ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το ίδιο απολαυστικά στην οδήγηση σε σχέση με τα συμβατικά.

«Τα συστατικά για τη δημιουργία ενός δυναμικού σε συμπεριφορά αυτοκινήτου είναι τα ίδια, είτε έχουν ηλεκτρικό κινητήρα, είτε κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η άμεση απόκριση από την ανάρτηση και τα αμορτισέρ της, το feedback από το σύστημα διεύθυνσης, τα δυνατά φρένα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο. Σε ακριβώς αυτά τα στοιχεία εστιάζουμε στα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Polestar».Και συμπλήρωσε:

«Στα 22 χρόνια που συμμετέχω στην εξέλιξη όλων των ειδών των αυτοκινήτων, δεν έχω βιώσει ποτέ ένα πακέτο τόσο συναρπαστικό όσο αυτό του Polestar 1. Η απόδοση της κινητήριας μονάδας είναι άμεση και συναρπαστική. Η τεχνολογία torque vectoring στη μετάδοση εξασφαλίζει μια συμμετοχικότητα στο έλεγχο που είναι μοναδική. Σε αυτό συμβάλει και η ανάρτηση της Ohlins, τα φρένα της Akebono και το ελαφρύ σώμα της κατασκευής από ανθρακονήματα. Την ίδια στιγμή, έχουμε επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε το σασί με ακρίβεια ώστε να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα και στην καθημερινή οδήγηση. Οι πελάτες μας σίγουρα δεν θα απογοητευτούν. Το Polestar 1 προσφέρει εξαιρετική απόδοση παντού».

O Joakim Rydholm, πέραν από υπεύθυνος δοκιμαστής του νέου Polestar 1, θα αναλάβει την εξέλιξη όλων των επερχόμενων μοντέλων της μάρκας αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει αποκτήσει από την «ανάπτυξη» των Χ60 και των νέων S60 και V60. Με 30 χρόνια ενεργούς συμμετοχής στους αγώνες ράλλυ, ο Joakim Rydholm συμμετέχει φέτος στο Πρωτάθλημα Σουηδίας οδηγώντας ένα Mitsubishi EVO X Group N.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..