9 Ιουλίου 2018

Η πρώτη εικόνα για τους δύο γκολκίπερ του Ολυμπιακού


Για πρώτη φορά δίνει την ευκαιρία σε δύο νέα παιδιά, τον Χουτεσιώτη και τον Γιαννιώτη. Ακόμη και πέρσι, το αρχικό δίδυμο ήταν Καπίνο-Γιαννιώτης, με τον Καπίνο ασφαλώς να έχει εντελώς άλλες παραστάσεις του Χουτεσιώτη, άρα τότε ήταν ένα πιο έμπειρο δίδυμο.

Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε σχηματίσει για τους δύο τερματοφύλακες σε αυτά τα δυο φιλικά του Ολυμπιακού, στα οποία έχουν παίξει από ένα ημίχρονο ο καθένας;

Κατ΄ αρχήν, να παρατηρήσουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς και στα δύο φιλικά είχε τον Χουτεσιώτη με τους θεωρητικά πιο βασικούς αμυντικούς, με τους Ομάρ, Ένγκελς, Βούκοβιτς (ο Σισέ ήταν τραυματίας και έχασε το πρώτο ματς, ενώ στο δεύτερο έπαιξε με τον Νικολάου). Δεν ξέρω αν κάτι άλλο σημαίνει αυτό η, αν το κάνει ο Πορτογάλος σεβόμενος την ιεραρχία κι ξεκινάει αρχικά με το παλιότερο, καθότι ο Χουτεσιώτης είναι 4ο χρόνο στην ομάδα, αλλά πρέπει να το επισημάνω.

Ας ξεκινήσω λοιπόν κι εγώ από τον Χουτεσιώτη. Μου αρέσει πάνω του η ταχύτητα με την οποία πάει στη φάση-τον βοηθάει να καθαρίζει φάσεις ακόμη και με τα πόδια, βγαίνοντας μακριά από την περιοχή του, κάτι σημαντικό για τον Ολυμπιακό, που παίζει με ψηλά την άμυνα του. Και σίγουρα έχει καλή παρουσία κάτω από τα δοκάρια, μπορεί να κάνει πραγματικά εντυπωσιακά δύσκολες επεμβάσεις. Έχω αμφιβολίες προς το παρόν για την ικανότητα του στις εξόδους στον αέρα και, με βάση τα λιγοστά παιχνίδια που έπαιξε στο τέλος του περασμένου πρωταθλήματος, για την εκτίμηση-αντίληψη κάποιων φάσεων, με το δεύτερο να έχει σίγουρα να κάνει και με την ουσιαστικά παντελή έλλειψη πείρας.

Ο Γιαννιώτης δείχνει γκολκίπερ πειστικός κάτω από τα δοκάρια, ακόμη και σε δύσκολες φάσεις, και μου άρεσε που στην πρώτη σέντρα που του έγινε στο πρώτο φιλικό του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού βγήκε και καθάρισε την φάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ότι το έχει δηλαδή στην έξοδο. Επειδή έχω εικόνα από αυτόν, σε Πανιώνιο κι Ατρόμητο, νομίζω ότι βγάζει ηρεμία στο παιχνίδι του, είναι καλός και στα τετ α τετ αλλά και στις τοποθετήσεις, που αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του γκολκίπερ. Νομίζω ότι ίσως χρειάζεται καλύτερες αντιδράσεις στα μακρινά σουτ-ίσως είναι και θέμα συγκέντρωσης;

Στα διωξίματα με τα πόδια κι οι δύο είναι αρκετά καλοί, αλλά θέλουν κι άλλη δουλειά. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι έκαναν σε πανομοιότυπη φάση το ίδιο λάθος: ο Χουτεσιώτης στο πρώτο φιλικό κι ο Γιαννιώτης στο δεύτερο πάσαραν την μπάλα στον πρώτο συμπαίκτη που είχαν μπροστά τους, με τους Ένγκελς και Ρομάο αντίστοιχα να βρίσκονταν στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής υπό πίεση από αντίπαλο-και οι δύο έχασαν την μπάλα και ο Ολυμπιακός έφαγε φάσεις για γκολ, που τα γλίτωσαν το μεν ο ίδιος ο Χουτεσιώτης, το δε ο Σισέ. Φυσικά έκαναν λάθη κι ο Ένγκελς με τον Ρομάο χάνοντας την μπάλα, αλλά εκεί ο γκολκίπερ στέλνει την μπάλα μακριά η, σε άλλο συμπαίκτη κι όχι σε πιεζόμενο.

Θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός με αυτά τα δύο παιδιά; Οι πληροφορίες λένε ότι ο Γιαννιώτης θα είναι ο βασικός κι ότι θα αποκτηθεί ένας έμπειρος στιλ Προτό, για δεύτερος και αν χρειαστεί και για πρώτος. Ας περιμένουμε να δούμε αν επιβεβαιωθούν. Θεωρητικά έχει ποδοσφαιρική λογική αυτό το πλάνο.

Κι αν εφαρμοστεί, νομίζω ότι ο Χουτεσιώτης πρέπει να πάει κάπου να παίξει, δανεικός. Δείχνει αρκετά καλός για να μείνει τρίτος και καλό και για τον Ολυμπιακό θα είναι να τον δει να αγωνίζεται βασικός, όπως είχε συμβεί με τον Γιαννιώτη.

Άσχετο: Επειδή ακούγεται περί Μάϊντζ και Σισέ, η γερμανική ομάδα προχθές ανακοίνωσε την αγορά Αφρικάνου στόπερ (με 6 εκ. Ευρώ), τον Νιακατέ από τη γαλλική Μετς.

Πηγή: gazzetta.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..