1 Ιουλίου 2018

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα


Τις εμπορικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτές της Κίνας συνέκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το μοναδικό Μέσο που έχει επιλέξει για να τον ενημερώνει, όπου αισθάνεται άνετα μιλώντας με τους φιλικούς δημοσιογράφους του και το οποίο χρησιμοποιεί ως δεξαμενή «ταλέντων» για τη στελέχωση του Λευκού Οίκου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα, μόνο που είναι πιο μικρή», δήλωσε ο Τραμπ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι Ευρωπαίοι «είχαν τον περασμένο χρόνο εμπορικό πλεόνασμα ύψους 151 δισεκατομμυρίων δολαρίων...Κι από πάνω ξοδεύουμε μια περιουσία στο ΝΑΤΟ για να τους προστατεύει», συμπλήρωσε.

«Είναι τρομερό αυτό που μας έχουν κάνει. Όλοι αγαπάμε κατά κάποιον τρόπο την Ευρωπαϊκή Ένωση», αλλά αυτές οι χώρες «μάς φέρονται πολύ άσχημα. Μάς φέρονται πολύ άδικα», τόνισε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συστήσει κοινό μέτωπο με τους συμμάχους των ΗΠΑ κατά της Κίνας, ο Τραμπ απάντησε αρνητικά. «Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τα αγροτικά μας προϊόντα. Με κάθε ειλικρίνεια, έχουν τους δικούς τους αγρότες και άρα θέλουν να προστατεύσουν τους αγρότες τους. Αλλά εμείς δεν προστατεύουμε τους δικούς μας», είπε.

 «Βολές» κατά και των… γερμανικών αυτοκινήτων
Αναφερόμενος στην αγορά των αυτοκινήτων καταφέρθηκε κατά των γερμανικών αυτοκινήτων, τη στιγμή «που εμείς δεν μπορούμε να στείλουμε εκεί τα δικά μας αυτοκίνητα»

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των δασμών επί των εισαγωγών αυτοκινήτων.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε εδώ και μήνες μία επίθεση κατά της Κίνας, την οποία κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και κατά των Ευρωπαίων και των Καναδών, οι οποίοι απάντησαν με μέτρα αντιποίνων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απειλή επιβολής κυρώσεων κατά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ιράν , απάντησε: «Ναι, φυσικά. Αυτό κάνουμε».

Πηγή: newsbeast.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..