16 Ιουλίου 2018

Husqvarna FS 450 MY2019Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ, ειδικά όταν πρόκειται για αγωνιστικές κατασκευές. Αν και για το 2018 είχε βελτιωθεί σημαντικά, οι απαιτήσεις των αγώνων είναι ιδιαίτερα σκληρές και μόνο με τη διαρκή βελτίωση μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Με αυτό το σκεπτικό, οι μηχανικοί της αυστριακής πλέον εταιρίας δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και ξοδεύουν όλο το χρόνο τους σε σχεδιαστήρια, μηχανουργεία και πίστες.

 Σύμφωνα με το την ιστοσελίδα 4τροχοi το FS 450 του 2019 μπορεί να υπερηφανεύεται πως αποτελεί το πιο τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο Supermoto, γεννημένο αποκλειστικά για να κερδίζει στους αγώνες. Μοιράζεται την πρωτοποριακή τεχνολογία του motocross FC 450 '19, μαζί με ένα επανασχεδιασμένο πλαίσιο για ακόμα περισσότερη ακαμψία. Μία νέα κυλινδροκεφαλή μειώνει το βάρος του κινητήρα κατά 500 γραμμάρια, δίνοντάς του ακόμα πιο συμπαγείς διαστάσεις. Ομοίως, το κατασκευασμένο από πολυαμίδη με ίνες άνθρακα υποπλαίσιο, που πλέον είναι διαιρούμενο, συμβάλλει στη μείωση του συνολικού βάρους κατά 250 γραμμάρια.

Η κορυφαίων προδιαγραφών ανάρτηση της WP (πιρούνι 48mm AER και μονό αμορτισέρ DCC) έχει δεχθεί νέα σεταρίσματα στις ρυθμίσεις της, προκειμένου να συνεργάζεται αρμονικά με το νέο πλαίσιο. Η απόδοση του κινητήρα παραμένι στους 63 ίππους, πλην όμως έχει αυξηθεί η ευστροφία του. Ο μπροστινός τροχός παραμένει στις 16,5 ίντσες, δίνοντας άμεσα το αγωνιστικό στίγμα της μοτοσυκλέτας. Ας δούμε όμως συνολικά όλες τις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί το νέο FS:

Ανασχεδιασμένα πλαστικά
Νέα κυλινδροκεφαλή (500 γρ. ελαφρύτερη)
Νέο πλαίσιο (αυξημένη ακαμψία)
Νέο διαιρούμενο υποπλαίσιο (250 γρ. Ελαφρύτερο)
Νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση
Νέο έμβολο στο μονό αμορτισέρ
Νέο δοχείο καυσίμου (πολυαιθυλενίου 7 λίτρων)
Τροχοί Alpina με ελαστικά Bridgestone
Νέο τιμόνι ProTaper
Έλεγχος πρόσφυσης και εκκίνησης με ενημερωμένες ρυθμίσεις
Νέα δρομολόγηση καλωδίων γκαζιού για ευκολότερη συντήρηση
Εξάτμιση με νέο θάλαμο διαστολής και τελικό
Βελτιωμένο σύστημα ψύξης (με νέο κεντρικό σωλήνα)
Η διάθεση της μοτοσυκλέτας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο και σε τιμή που παραμένει άγνωστη._N.B.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..