16 Ιουλίου 2018

Έρχονται δύσκολες μέρες, προειδοποιεί η Bundesbank Γενς ΒάιντμανΟ επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, προειδοποίησε το Βερολίνο για αυξανόμενους κινδύνους από την επιβράδυνση της οικονομίας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

 Σύμφωνα την ιστοσελίδα efsyn.gr το δημοσίευμα έρχεται αφότου η Bundesbank αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας φέτος και ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές και πολιτικές ανησυχίες έχουν καταστήσει πιο αβέβαιες τις προοπτικές για την -ακόμα ευημερούσα- οικονομία.

Η Bundesbank αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 2,0% φέτος, πολύ χαμηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για ανάπτυξη 2,5%.

Ο Γενς Βάιντμαν είπε στο υπουργικό συμβούλιο να προετοιμαστεί για «δύσκολες μέρες», μεταδίδει η Handelsblatt σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας συμμετείχε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ως προσκεκλημένος.

Ο  Βάιντμαν σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει στην επόμενη ύφεση καθώς θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα να ομαλοποιηθεί η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα η τελευταία να μην έχει μεγάλα περιθώρια δράσης.ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..