9 Ιουλίου 2018

Αποκτήστε τη θρυλική Alfa Romeo P3


Μπορεί η Ferrari να γιόρτασε πέρσι τα 70 χρόνια της, όμως ο Enzo αγωνιζόταν από πολύ πιο πριν, πρώτα ως οδηγός και κατόπιν ως επικεφαλής της «εργοστασιακής» ομάδας της Alfa Romeo αφότου η φίρμα έπεσε έξω οικονομικά.

Το πιο φημισμένο αγωνιστικό της Scuderia Ferrari ήταν η Alfa Romeo Tipo B ή αλλιώς Ρ3. Σχεδιασμένη από τον μυθικό Vittorio Jano, ήταν το πρώτο πραγματικό μονοθέσιο (monoposto) στην Ιστορία, με το κάθισμα τοποθετημένο στη μέση, όπως σήμερα. Στην αγωνιστική καριέρα της, η Ρ3 πήρε συνολικά 46 νίκες, παρά την έλευση και τελικά την κυριαρχία των «Ασημένιων Βελών» της Mercedes και της Auto Union.

H Ρ3 είχε 8κύλινδρο σε σειρά κινητήρα (8C κατά την ορολογία της Alfa) με μηχανικό υπερσυμπιεστή και οδηγήθηκε από αστέρια όπως οι Nuvolari, Caracciola, Varzi, Campari, Faggioli και Chiron. Η τελευταία της μεγάλη νίκη ήταν στο Γερμανικό GP του 1935 στο Nurburgring, όπου ο Nuvolari ταπείνωσε τις Mercedes και τα Auto Union μέσα στο «σπίτι» τους.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου 50007, είχε οδηγηθεί από τον Βρετανό πιλότο αυτοκινήτων και μαχητικών, Richard Shuttleworth, κερδίζοντας αγώνα στο Brooklands, την κλάση του στην ανάβαση Shelsley Walsh και πάνω απ’ όλα το Grand Prix στο Donington,  όπου κράτησε πίσω της τις Bugatti Type 59.

Ελάχιστες Tipo B σώζονται σήμερα, οπότε αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε μία – που μάλιστα έχει κερδίσει και σημαντικούς αγώνες. Πρέπει όμως να σφιχτείτε λίγο, διότι ο οίκος Bonhams περιμένει να πιάσει κάπου 4,5-5 εκατομμύρια στερλίνες (€5,1-5,7 εκατ.) όταν τη βγάλει σε δημοπρασία την ερχόμενη εβδομάδα στο Goodwood Festival of Speed.

Πηγή: drive.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..