6 Ιουλίου 2018

Ανέγερση Πύργων στην Πάφο


Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Πάφου τα στοιχεία των 10 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στο Δήμο για την ανέγερση 13 ψηλών κτιρίων. Η δημοσιοποίηση έγινε μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Πάφου, στα πλαίσια της πλήρους διαφάνειας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δοθεί, χωρίς να γίνεται αναφορά στα ονόματα των εταιρειών ανάπτυξης γης που έχουν υποβάλει αίτηση, η πλειοψηφία των ψηλών κτιρίων αναμένεται, αφού λάβουν την τελική έγκριση, να ανεγερθούν στην περιοχή Αγίου Θεοδώρου. Συγκεκριμένα, για την εν λόγων περιοχή έχουν υποβληθεί 5 αιτήσεις και αφορούν την ανέγερση έξι κτιρίων. Τα υπόλοιπα κτίρια για τα οποία έχει υποβληθεί αίτηση αφορούν τις περιοχές, Αναβαργός, Κάτω Πάφο και Άγιο Παύλο.

Σε ό,τι αφορά το ύψος των κτιρίων, δύο κτίρια θα αποτελούνται από 20 ορόφους, ένα κτίριο από 18 και ένα κτίριο από 16 ορόφους. Ο χαμηλότερος πύργος θ αποτελείται από 8 ορόφους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρουσίαση του Διευκρινιστικού Πλαισίου των Γενικών Αρχών και Προϋποθέσεων για Ανέγερση Ψηλών Κτιρίων στις Αστικές Περιοχές, την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος κάλεσε τους ειδικούς  και τους επιχειρηματίες να δουν το θέμα με ανοιχτό μυαλό και με συναινετικές αντιλήψεις. Πηγή :reporter

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..