29 Ιουνίου 2018

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση είναι συμπαγής και θα ολοκληρώσει την τετραετία


Συμπαγή χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως θα εξαντλήσει την τετραετία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα ξημερώματα οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το προσφυγικό, ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για ακατανόητες κατηγορίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία συναλλαγή κάτω από το τραπέζι» αναφορικά με τις τοποθετήσεις ότι η κυβέρνηση υποχωρεί στο προσφυγικό για το χρέος, σημειώνοντας δηκτικά: «Καταρχήν, αναγνωρίζουν ότι έχουμε μια καλή συμφωνία για το χρέος. Πλέον και οι πιο σφοδροί αντίπαλοι της κυβέρνησης αναγνωρίζουν τις επιτυχίες στην οικονομία».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως η Ελλάδα υποστήριξε σταθερά τη θέση που έχει υιοθετήσει από το 2015, όταν προέκυψε η προσφυγική κρίση.

Όπως είπε, το κύριο μέρος της συνόδου είναι η σφοδρή αντιπαράθεση δύο διαφορετικών αντιλήψεων: Από τη μια, η θέση που εκφράστηκε από την Αυστρία και τις χώρες του Βίζεγκραντ, που θα οδηγούσε σε μια Ευρώπη φρούριο, με νέους συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα οδηγούσαν στη δημιουργία ρωγμών, αλλά και αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, μια αυταρχική πολιτική που εν τελεί δεν σέβεται δημοκρατικές διαδικασίες και τους ίδιους τους πρόσφυγες. «Από την άλλη πλευρά, ήταν οι χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, που υπερασπίζονται την αλληλεγγύη» είπε, προσθέτοντας πάντως πως, αν γίνει αποδεκτό το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των οικογενειών, θα υπάρξει αποσυμφόρηση στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση αν η συνέντευξη του πρωθυπουργού στους «Financial Times» άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διμερείς συμφωνίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σαφές πως δεν υπάρχει καμία σχέση με διμερείς συμφωνίες, αλλά με το γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει μέτρα και αντίμετρα για να περιοριστούν οι δευτερογενείς εισροές στη Γερμανία». Εξήγησε: «Αν κάποιος πρόσφυγας βρεθεί παράνομα στη Γερμανία, τότε θα μπορεί να τον επιστρέψει στη χώρα όπου έχει καταγραφεί».

Ο υπουργός χαρακτήρισε «θετική» την κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, η οποία βρίσκεται σε ισχύ, σημειώνοντας πως «η Τουρκία έχει στο έδαφος της 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και χρειάζεται στήριξη από την Ευρώπη».

Τέλος, ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις σχετικά με το προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και τη διαφωνία μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Δεν μπορώ να σχολιάζω τις δημοσκοπήσεις, καθώς κινούνται σε ένα αρρύθμιστο πλαίσιο. Εκτιμώ πως η συμφωνία των Πρεσπών θα λειτουργήσει πολιτικά προς όφελος της κυβέρνησης και πως θα δώσει αξιοπιστία και ισχύ στη χώρα μας».

Πηγή: newsbeast.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..