29 Ιουνίου 2018

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων – Βαυαρικής Κυβέρνησης


Μνημόνιο συνεργασίας για τη βιώσιμη συντήρηση του Εθνικού Κήπου υπέγραψαν στο Μόναχο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πατρίδας, Albert Füracker, παρουσία του προέδρου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Μαΐλλη και του αντιπροέδρου, Αθανάσιου Συριανού.

Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει την εξειδίκευση της διαχειριστικής μελέτης του Εθνικού Κήπου, που ολοκλήρωσε το προσωπικό του Δήμου Αθηναίων, και τη χάραξη των μακροχρόνιων πολιτικών για τη βιωσιμότητα του Εθνικού Κήπου.

Όπως δήλωσε ο κ. Füracker, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να προσφέρει τις καλές υπηρεσίες του στη συνεργασία των δύο πλευρών, με στόχο τόσο την εκπόνηση της μελέτης, όσο και τη μεταφορά τεχνονγωσίας με εκπαιδευτικά σεμινάρια και οργάνωση επισκέψεων στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Επίσης, τόνισε ότι στη διεύθυνση των Βαυαρικών Κήπων σήμερα περιλαμβάνονται 25 κήποι και 13 ελεύθερα πάρκα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της βαυαρικής κυβέρνησης, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την ανάπτυξη του Εθνικού Κήπου, του ιστορικού αυτού τοπόσημου, ανταποκρίνεται στο ακέραιο στη στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει για την ανθεκτικότητα και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Με εξωστρέφεια, επιτυχημένες συνεργασίες, ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και την εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την αναβάθμιση των υποδομών του από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Αθηναίων, ο Εθνικός Κήπος περνάει, πλέον, σε μία νέα εποχή».

Σε σχέση με τα παραπάνω, το Τμήμα του Εθνικού Κήπου του Δήμου Αθηναίων έχει ήδη ξεκινήσει να καταγράφει την υπάρχουσα φυτική βλάστηση, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αναβάθμιση των υποδομών του Κήπου (αντικατάσταση φωτισμού, εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών, αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου, αποκατάσταση δαπεδοστρώσεων, ανανέωση αστικού εξοπλισμού κ.λπ.).
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..