15 Ιουνίου 2018

Ρωσία: 70 -100 ρωσικά πολεμικά πλοία στους ωκεανούς


Περίπου 70 με 100 πλοία του ρωσικού ναυτικού σταθμεύουν μόνιμα σε διάφορες περιοχές των ωκεανών του πλανήτη, δήλωσε ο αρχιστράτηγος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κορόλιοφ.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κόκκινο Αστέρι» (Krasnaya Zvezda) ο ρώσος στρατιωτικός υποστήριξε οτι ένας στόλος είναι δυνατός και αξιόμαχος όταν τα πλοία και τα υποβρύχιά του δεν σταθμεύουν στις αποβάθρες, αλλά εκτελούν αποστολές στη θάλασσα.

Είπε οτι το ρωσικό ναυτικό αναβαθμίζει συνεχώς τον στόλο του και για του λόγου το αληθές ανακοίνωσε οτι μία νέα φρεγάτα, η «Ναύαρχος Μακάροφ» θα πλεύσει σύντομα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης προκειμένου να ενταχθεί στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Τόνισε επίσης οτι το αντιαρματικό «Ιβάν Αντόνοφ» κατέπλευσε πρόσφατα στην Αγία Πετρούπολη συνοδευόμενο από έξι μικρά πυραυλοφόρα «Shkval» για να συναντήσουν τον Στόλο της Βαλτικής. Αποκάλυψε εξάλλου οτι στο εγγύς μέλλον το ναυτικό θα ανεφοδιάζεται με πλοία νέας κατηγορίας -- όπως τα περιπολικά τύπου 22160 «Βασίλι Μπουκόφ».

Το σημερινό ρωσικό Ναυτικό συγκροτήθηκε τον Ιανουάριο του 1992. Σήμερα περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο, τον Στόλο του Ειρηνικού, τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, τον Στόλο της Βαλτικής, τον Στολίσκο της Κασπίας, τη Ναυτική Αεροπορία και τον Στρατό Παράκτιων Περιοχών.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..