14 Ιουνίου 2018

Πρόστιμο 1 δις € στη VW


Οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας διέταξαν την VW να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1 δις € για το γνωστό σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που ήρθε για πρώτη φορά στην επιφάνεια το Σεπτέμβριο του 2015.

Η VW εξέφρασε προ ολίγου την απόλυτη συναίνεσή της απέναντι στην ανακοινωθείσα προ ολίγων ωρών απόφαση των εισαγγελικών αρχών της χώρας να της επιβάλλουν χρηματικό πρόστιμο ύψους 1 δις €. Μάλιστα, σε σχετικό δ.Τ. που εξεδόθη, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η VW αποδέχεται αυτό το πρόστιμο και αναγνωρίζει την ευθύνη της».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Γερμανίας, η ως άνω ποινή αφορά «το χρονικό διάστημα από το 2007 έως και 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου περίπου 10,7 εκ. οχήματα με παραποιημένο λογισμικό κυκλοφόρησαν στους δρόμους των ΗΠΑ, του Καναδά και παγκοσμίως».

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο CEO της VW, Herbert Diess, ανέφερε τα εξής:

«Δουλεύουμε με σθένος για την αντιμετώπιση του παρελθόντος μας. Απαιτούνται περαιτέρω βήματα για τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην εταιρεία και στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Η γερμανική εταιρεία, μετά την αποδοχή του προστίμου, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να εφεσιβάλλει την απόφαση των γερμανικών εισαγγελικών αρχών.

Πηγή: 4troxoi.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..