7 Ιουνίου 2018

Παπαδημούλης: Ενισχύεται η θέση της ελληνικής κυβέρνησης


«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το μετα-μνημονιακό αναπτυξιακό πρόγραμμα και τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους ενισχύεται και οι θετικές και εποικοδομητικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων συμβάλλουν επίσης στην ενδυνάμωση ενός ευνοϊκού κλίματος για τις ελληνικές θέσεις, σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην Ιταλία δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία στην Ευρωζώνη» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart»

«Οι βασικοί πυλώνες δράσης της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν και πυλώνες δράσης συνολικά για τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρωζώνη. Με άλλα λόγια, η ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στην εσωτερική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, αλλά αντανακλάται και στις πολιτικές που είναι απαραίτητες για να προχωρήσει η ΕΕ μπροστά» επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης και συνεχίζει: «Ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και ο ακροδεξιός λαϊκισμός και ευρωσκεπτικισμός είναι μεγάλος. Είναι ευθύνη της αριστεράς να αναπτύξει πειστική επιχειρηματολογία και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η ευρωπαϊκή αριστερά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί επιχειρήματα παλιάς κοπής, ούτε να επενδύει στον βερμπαλισμό και σε μαξιμαλιστικούς στόχους. Πρέπει να αναδείξει με τα έργα, τις πράξεις και το λόγο της ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική συγκυρία, είναι ανοιχτή σε έναν ευρύ και φιλόδοξο ορίζοντα που μπορεί να κινητοποιήσει τους δημοκρατικούς πολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι σήμερα απογοητευμένοι ή τηρούν στάση αναμονής.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2016 με την «Προοδευτική Συμμαχία» ενόψει των ευρωεκλογών του 2019. Ούτε η περαιτέρω συντηρητικοποίηση της ΕΕ, αλλά ούτε και η διάλυσή της συνιστούν βιώσιμες επιλογές. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο οφείλουν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν, με ξεκάθαρο πρόγραμμα, εποικοδομητικές προτάσεις και αποφασιστικές πρωτοβουλίες που θα ενώνουν και δεν θα διχάζουν τους Ευρωπαίους πολίτες».
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..