16 Ιουνίου 2018

Ο Πύργος του Άιφελ "θωρακίζεται" ενάντια σε τρομοκρατικές επιθέσεις


Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Γαλλία, όπου 240 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα από το 2015 έως σήμερα. Ήταν θέμα χρόνου η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για το "σήμα κατατεθέν" της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Άιφελ.

Το κορυφαίο μνημείο αποκτά πλέον μόνιμη ενίσχυση και προστασία ενάντια σε επίδοξους τρομοκράτες. Ένας γυάλινος τοίχος και ένας μεταλλικός φράχτης θα πάρουν τη θέση των προσωρινών φραγμάτων που είχαν τεθεί στην περίμετρο του Πύργου του Άιφελ τα τελευταία χρόνια για την προστασία τουριστών και επισκεπτών.

Η εγκατάσταση των νέων μέτρων ασφαλείας, συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.

Στις δύο πλευρές γύρω από τον Πύργο θα εγκατασταθούν γυάλινα τείχη πάχους 6,5 εκατ. προσφέροντας προστασία ακόμη και από επιθέσεις με οχήματα. Οι άλλες δύο πλευρές θα ενισχυθούν με μεταλλικά φράγματα ύψους 3,24 μέτρων, ακριβώς το ένα εκατοστό του συνολικού ύψους του μνημείου.

Όσο για τους επισκέπτες, οι γνώμες διίστανται, αν και άπαντες συμφωνούν ότι στις εποχές που ζούμε, μέτρα σαν και αυτά είναι μονόδρομος.

Πάντως, οι αρχές έχουν δεσμευθεί ότι τα νέα μέτρα θα γίνουν με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και το χαρακτήρα του μνημείου. Εντάσσονται δε στο συνολικότερο πλάνο ανακαίνισης του Πύργου του Άιφελ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024.


Πηγή: news247.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..