30 Ιουνίου 2018

Νέο πρότυπο μέτρησης WLTP


Η νέα μέτρηση κατανάλωσης WLTP αφορά πιο ρεαλιστικές συνθήκες μέτρησης που αυξάνουν τα μέχρι στιγμής εργοστασιακά νούμερα της παλιάς ομολογκασιόν NEDC. Και το κυριότερο, αποτελούν πηγή πραγματικής, ρεαλιστικής πληροφορίας για το προσεχές αυτοκίνητό σας (και για τη φορολογία) και όχι απλώς μια τιμή αναφοράς.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, η κατανάλωση, οι εκπομπές CO2 και οι ρύποι των αυτοκινήτων που παίρνουν έγκριση τύπου μετρώνται χρησιμοποιώντας τη νέα Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Οι διαφορές είναι πολλές σε σχέση με τον κύκλο NEDC (New European Driving Cycle) που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, ο οποίος ίσχυε μέχρι τότε (βλ. πίνακα).

Οι κύκλοι μέτρησης εκτελούνταν πάντοτε στο εργαστήριο, αλλά τώρα πραγματοποιούνται σε πιο δυναμικές συνθήκες οδήγησης. Λαμβάνουν υπόψη μεγαλύτερη απόσταση (23,25 αντί για 11 km), υψηλότερη μέση ταχύτητα (46,5 αντί για 34 km/h), λαμβάνουν υπόψη τον πιθανό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, και όλα αυτά σε έναν κύκλο 30 λεπτών της ώρας (αντί για 20’) με τέσσερις ακόμα δυναμικές φάσεις και μέγιστη ταχύτητα που ανέβηκε από τα 120 στα 131 km/h.

Πηγή: drive.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..