7 Ιουνίου 2018

Κύπρος: H σταθερή αναπτυξιακή πορεία επιβεβαιώνεται από το ΔΝΤ


Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί ότι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιβεβαιώνεται η σταθερή αναπτυξιακή πορεία στην οποία μπήκε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια, γίνεται πρόβλεψη για επιτάχυνση της οικονομικής μεγέθυνσης φέτος και τον επόμενο χρόνο, και εξαγγέλλονται γενικά πολύ θετικές προοπτικές για την Κύπρο.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστοποιεί ότι η Κύπρος έχει εγκαινιάσει προοπτική ανάπτυξης, η οποία μπορεί μάλιστα να βαίνει επιταχυνόμενη στα αμέσως επόμενα χρόνια, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια.

Θα πρέπει επομένως, «να δοθεί προσοχή, τόσο στην ανάγκη να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε κατά τομείς την επιτυχημένη οικονομική πολιτική που ακολουθείται, όσο και σε συστάσεις που γίνονται στην έκθεση αυτή για διάφορα ζητήματα».

Ο κύριος Προδρόμου επισημαίνει την αναφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, όπως η προσαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου (προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της «στρατηγικής» αποφυγής αποπληρωμής) καθώς και ο σχεδιαζόμενος από την κυβέρνηση, ειδικός φορέας, που θα πρέπει να αναλάβει ταχέως αναδιαρθρωμένα δάνεια.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..