• Φωτιά απείλησε το ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Ιουνίου 2018
  A- A+

  Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ευτυχώς κατά την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς είχε άπνοια.

  Κινδύνεψε, τη νύχτα που πέρασε, τμήμα της συνοικίας Κουλμπάρα στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης, από φωτιά που ξέσπασε σε παλιά και ακατοίκητη κατοικία στον οδό Κρέσνας.

  Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, και αντιμετωπίσθηκε με μεγάλη δυσκολία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν δύσκολη λόγω των στενών δρόμων της συνοικίας, αλλά και γιατί ο πλησιέστερος πυροσβεστικός κρουνός απείχε περί τα 200 μέτρα. Κάποια στιγμή κινδύνεψαν και παρακείμενες κατοικίες από τις οποίες μία επί της οδού Τζαίημς Αριστάρχου υπέστη ζημιές.

  Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ευτυχώς κατά την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην αμφιθεατρικά χτισμένη αυτή περιοχή, με τα διατηρητέα σπίτια, από το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, των οποίων μεγάλα τμήματα είναι ξύλινα, επικρατούσε πλήρης άπνοια. Ειδάλλως, η φωτιά θα είχε επεκταθεί ανεξέλεγκτα σε όλη τη γειτονιά, με άγνωστες συνέπειες, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Τελικά η φωτιά έσβησε περί τις 5.30 τα χαράματα, ενώ η παλιάς κατοικία των αρχών του 20ου αιώνα καταστράφηκε ολοσχερώς.

  Πηγή: newsbeast.gr

  Subjects:

 • No Comment to " Φωτιά απείλησε το ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..