16 Ιουνίου 2018

Δοκιμή: Νέα Mercedes A-Class


Η A-Class στηρίχτηκε από την αρχή της πορείας της στη στρατηγική της έκπληξης και του αιφνιδιασμού. H πρεμιέρα του 1997 έδειξε στον κόσμο μια Mercedes με ημίψηλο στιλ και MPV χαρακτηριστικά. Στη δεύτερη γενιά, στο κοκτέιλ προστέθηκαν ξεχωριστές τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις.

Γνώριμη αλλά πολύ πιο όμορφη εμφάνιση

Είναι σαφές ότι η Mercedes κινείται πια πολύ προσεκτικά σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, ειδικά στην ευαίσθητη κλάση της A-Class με την οποία έχει πειραματιστεί πολύ.

Εσωτερικό: «Hey, Μercedes, μήπως κάνει πολλή ζέστη;»

Στο εσωτερικό συντελείται η πιο μεγάλη αλλαγή για λογαριασμό της A-Class και των επιβατών της. Είναι σαφές ότι όσο καλά σχεδιασμένο κι αν ήταν το προηγούμενο αυτοκίνητο στο εσωτερικό του, το καινούριο έχει ενσωματώσει πιο καλά τη λογική, την αισθητική και τη λειτουργικότητα των μεγάλων σεντάν της φίρμας. ΚατΆαρχάς πρέπει να αποχαιρετήσει κανείς τα αναλογικά όργανα.

Χώροι: Μικρές βελτιώσεις – πιο αισθητά στο πλάτος πίσω

Oύτε η απερχόμενη, ούτε η νέα γενιά της A-Class μπορούν να θεωρηθούν «θαύματα» ευρυχωρίας, ωστόσο το καινούριο αυτοκίνητο είναι βελτιωμένο σε όλα τα κριτήρια που κάνουμε μετρήσεις εμείς.

Kινητήρας-επιδόσεις: Με πολύ βελτιωμένα χαρακτηριστικά 

O ντίζελ κινητήρας της δοκιμής μας διατηρεί τον κυλινδρισμό των 1.461 κ.εκ. και την οχταβάλιδη κεφαλή του αλλά έχει δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις. Χρησιμοποιεί υγρό AdBlue για να καθαρίζει τα καυσαέρια, ενώ έχει υποστεί αλλαγές στην τουρμπίνα για καλύτερη απόκριση.

Στο δρόμο: Πιο ολοκληρωμένη και πιο ώριμη 

Δεν είχε κακή θέση οδήγησης η A-Class αλλά στη νέα γενιά το πώς είναι στημένο και πώς ρυθμίζεται το κάθισμα (ειδικά το ενίαιο σπορ κάθισμα στη λευκη Α 180 d του τεστ) μπορεί να αναδειχτούν σε δυνατά χαρτιά του μοντέλου.

Πηγή: autotriti.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..