15 Μαΐου 2018

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την «κόλαση» στη Γάζα


Η Γάζα φλέγεται ξανά την ώρα που, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, Ισραηλινοί και Αμερικανοί γιόρταζαν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους υλοποιώντας την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Tελ Aβίβ στην Iερουσαλήμ. Μία απόφαση που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι γιόρτασαν τη «Νάκμπα», την «καταστροφή» δηλαδή που αποτέλεσε για εκείνους η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 και ο αναγκαστικός εκτοπισμός χιλιάδων.

Πενήντα οκτώ νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων των Παλαιστίνιων με τον ισραηλινό στρατό. Μεταξύ των νεκρών, είναι και ένα βρέφος οκτώ μηνών που εισέπνευσε δακρυγόνα στη διάρκεια των επεισοδίων.

Το νέο μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας των Παλαιστίνιων προκάλεσε αιματοκύλισμα, καθώς οι Ισραηλινοί απάντησαν στο πλήθος με πυρά. Σήμερα θα γίνουν στη Λωρίδα της Γάζας οι κηδείες όσων σκοτώθηκαν και αφού θάψουν τους νεκρούς τους, οι Παλαιστίνιοι αναμένεται να κατευθυνθούν ξανά στον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα από το Ισραήλ.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει μάχιμες μονάδες περιμετρικά της Λωρίδας της Γάζας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αυξάνοντας έτσι τους φόβους για νέες συγκρούσεις και αιματοχυσία.

Δείτε φωτογραφίες από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών:
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..