7 Μαΐου 2018

Νέο Audi A1 α λα Q2


Στις αρχές του έτους είχαν έρθει στη δημοσιότητα κατασκοπευτικές φωτογραφίες, που έδειχναν το «μουλάρι» της επερχόμενης δεύτερης γενιάς του Audi A1 βαριά καμουφλαρισμένο σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης. Έκτοτε έχει προκύψει πλήθος ψηφιακών προτάσεων, με όλους τους σχεδιαστές να παίρνουν έμπνευση από το «αδελφό» Q2. Μια εξ αυτών είναι και η πρόταση των ανεξάρτητων σχεδιαστών της RM Car Design, την οποία και σας παρουσιάζουμε.

Αισθητικά, το νέο A1 θα λάβει ένα πιο «έντονο» εμπρόσθιο τμήμα, υιοθετώντας τη νεότερη χρωμιωμένη μάσκα της Audi, πιο δυναμικά φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρα με 3D χαρακτηριστικά. Πέραν αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το A1 θα ακολουθήσει την «τακτική» του νέου Ford Fiesta: θα είναι δηλαδή αρκετά πιο μεγάλο σε διαστάσεις και μυώδες σε εμφάνιση, αν και πρόκειται για το «μικρότερο» hatchback της γκάμας της εταιρείας. Περαιτέρω αναβάθμιση αναμένουμε και στο εσωτερικό, με πιο πολλά high-tech στοιχεία (οθόνες, ψηφιακό πίνακα οργάνων κ.ο.κ.).

Το νέο μοντέλο της γερμανικής φίρμας θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB, η οποία θα προσφέρει μειωμένο βάρος και μεγαλύτερη ευελιξία, ενώ φήμες λένε ότι θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε 5θυρή «sportback» διαμόρφωση. Ακόμα, το νέο A1 αναμένεται να διαθέτει φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω. Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, το νέο A1 θα έχει ένα μοτέρ 1,0 λίτρου τριών κυλίνδρων ως βασική επιλογή, ενώ ένας κινητήρας 1,5 λίτρου με turbo και απόδοση 150 ίππων θα αντικαταστήσει αυτόν των 1,4 λίτρων.

Kαθόλου απίθανο δεν θεωρείται να υπάρξει και έκδοση S1 στην νέα πλατφόρμα, με κινητήρα 2 λίτρων και 250 περίπου ίππους, ενώ η πλατφόρμα MQB δίνει την δυνατότητα στην Audi να τοποθετήσει τετρακίνηση ακόμη και σε χαμηλότερες από την κορυφή εκδόσεις του νέου A1. Τέλος, λόγος γίνεται και για μια κορυφαία RS έκδοση, η οποία θα αποδίδει γύρω στους 300 ίππους… Εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών μέχρι το 2018, όπου και αναμένεται το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου.


Πηγή: autotriti.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..