10 Μαΐου 2018

Μεξικό: Τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν


Τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε μάχη με κακοποιούς που πιστεύεται ότι ήταν μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος σε μια νοτιοδυτική Πολιτεία του Μεξικού η οποία σπαράσσεται από τη βία που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών, γνωστοποίησε το μεξικανικό γενικό επιτελείο την Τετάρτη.

Αφού έλαβαν μια ανώνυμη πληροφορία την Τρίτη ότι ένοπλοι βρίσκονταν στο ράντσο Ελ Πόσο, κοντά στην Κογιούκα δε Μπενίτες, στην Πολιτεία Γκερέρο, στρατιωτικοί έσπευσαν εκεί, όπου άγνωστοι άνοιξαν απροειδοποίητα πυρ εναντίον τους, σύμφωνα με το επιτελείο. Τρία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν.

Το ράντσο ανήκει στην οικογένεια του Αμπέλ Μοντούφαρ, τέως δημάρχου της Κογιούκα δε Μπενίτες, ο οποίος δολοφονήθηκε την Τρίτη, διευκρίνισαν οι αρχές της Γκερέρο. Ο Μοντούφαρ είχε εγκαταλείψει το αξίωμα του στην αυτοδιοίκηση για να διεκδικήσει μια έδρα στο πολιτειακό Κογκρέσο με το κυβερνών Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα/

Τουλάχιστον 18 πολιτικοί έχουν δολοφονηθεί στην Πολιτεία Γκερέρο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις αρχές, με τη βία να κλιμακώνεται καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 1ης Ιουλίου.

Η Γκερέρο είναι μια από τις Πολιτείες του Μεξικού όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη παραγωγή οπίου και διάφορες συμμορίες συγκρούονται για τον έλεγχο εδαφών και της διακίνησης.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Ρομπέρτο Άλβαρες, εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης για ζητήματα ασφαλείας, επισήμανε ότι η αύξηση της κατανάλωσης φαιντανύλης--ενός ισχυρού τεχνητού οπιοειδούς--στις ΗΠΑ μείωσε ραγδαία τις τιμές του οπίου που παράγεται στην Πολιτεία κι αυτό εξωθεί τα καρτέλ των ναρκωτικών να επιδιώκουν διαφοροποίηση των πηγών εσόδων τους, με ολοένα βιαιότερες μεθόδους.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..