12 Απριλίου 2018

ΠΟΜΕΝΣ: Ποιοι δεν σέβονται τις Αποφάσεις της Δικαιοσύνης;Μη συμμόρφωση δικαστικών αποφάσεων

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ.κ. Αρχηγέ,

       

 Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30Γ του Ν.1264/1982 (όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 50 Ν.4407/2016 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 26 Ν.4494/2017), οι εν ενεργεία στρατιωτικοί μπορούν να συστήσουν μία και μόνο Ομοσπονδία, στην οποία συμμετέχουν οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις.

 Μόνο οι Ενώσεις και η Ομοσπονδία που διέπονται από το εν λόγω νομικό πλαίσιο μπορούν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών, ενώ παράλληλα οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις προβάλλουν τις δραστηριότητές τους μέσα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και τις σελίδες που αυτή διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Με τις ανωτέρω διατάξεις οργανώθηκε και συγκροτήθηκε ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών, το οποίο λαμβάνει υπόψη του τον ιδιαίτερο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ιδιάζουσες συνταγματικές και θεσμικές προβλέψεις που διέπουν τα μέλη τους. Το πλαίσιο αυτό θέτει ως επικεφαλής της εκπροσώπησης την δευτεροβάθμια Ομοσπονδία, η οποία με συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο εκφράζει τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των υπηρετούντων στον κλάδο.

 Εξάλλου, με την υπ' αριθ. 254/2018 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έχει ήδη κριθεί ότι η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι η δευτεροβάθμια Ομοσπονδία των στρατιωτικών κατά την έννοια των ανωτέρω διατάξεων,  αποκλειστική εκπρόσωπος των συμφερόντων τους.

Με την ίδια απόφαση καταργήθηκε το σωματείο “Π.Ο.Ε.Σ.” το οποίο επιχειρούσε να σφετεριστεί τον εν λόγο ρόλο, δημιουργώντας σύγχυση, διχασμό, παραπληροφορώντας τους εν ενεργεία στρατιωτικούς. Η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης έχει ήδη εκτελεστεί και το εν λόγω σωματείο έχει διαγραφεί και εξαφανιστεί από το νομικό κόσμο.

 Ωστόσο, με έκπληξη παρατηρούμε ότι το εν λόγω κατηργημένο σωματείο “Π.Ο.Ε.Σ.”, συνεχίζει να αποστέλλει έγγραφα(Σ-1,2,3,4,5) προς διάφορους φορείς, επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία για τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, τις οποίες συστηματικά αποκρύπτει.

 Επίσης συγκεκριμένο πρόσωπο, προερχόμενο από το εν λόγω κατηργημένο σωματείο “Π.Ο.Ε.Σ.”, εμφανίζεται φιλοξενούμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Συγκεκριμένα, με έκπληξη παρακολουθούμε τον Συνταγματάρχη κ. Τσουκαράκη Ανέστη να εμφανίζεται διαδοχικά σε τηλεοπτικές εκπομπές των καναλιών:
                 α. STAR (star news) https://www.youtube.com/watch?v=SM7U23PSsX8, 

                 β. EPSILON (ΕΜΕΙΣ) https://www.youtube.com/watch?v=-pOEfUXEmyk - https://www.youtube.com/watch?v=SY_NnTzI2MU&t=317s,

                 γ. ΣΚΑΙ (ΣΗΜΕΡΑ)    https://www.youtube.com/watch?v=e_MEnRVPGWI

ή να δίνει συνέντευξη στο διαδικτυακό site MILITAIRE https://www.militaire.gr/i-epivarymeni-anastasi-ton-stratiotikon-o-proedros-tis-poes-mila-sto-militaire/, διατεινόμενος ότι εκπροσωπεί τους Έλληνες στρατιωτικούς επιδεικνύοντας απαξίωση για αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.

 Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας ουδέποτε εξουσιοδότησε τον εν λόγω κύριο ή οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο να εκφράζεται δημόσια είτε εξ ονόματός της είτε εν γένει για λογαριασμό των εν ενεργεία στρατιωτικών. Όσοι εμφανίζονται δημόσια επικαλούμενοι ανύπαρκτους τίτλους και αξιώματα, εκπροσωπούν μονάχα τον εαυτό τους.  Οι δε ενέργειές τους αυτές είναι ασυμβίβαστες τόσο με τις ανωτέρω διατάξεις όσο και με την ιδιότητα του εν ενεργεία στρατιωτικού, και μάλιστα του αξιωματικού.

 Θεωρούμε απαραίτητη την ανωτέρω επισήμανση, για την ακρίβεια του εκάστοτε ρεπορτάζ και την ορθή ανάδειξη των θέσεων και των απόψεων των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.
 Καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και την Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών, να διερευνήσουν σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή μας.

 Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω επεξήγηση, διευκρίνιση και επικοινωνία.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
         Επγός (ΥΔΚ)                                                                         Λγος (ΠΖ)

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..