15 Απριλίου 2018

Δείτε πού χτύπησε το Αμερικανικό Πεντάγωνο (ΓΡΑΦΗΜΑ-ΦΩΤΟ)


Κατά τους ισχυρισμούς του αμερικανικού υπ. Άμυνας, κατά τη χθεσινή επιχείρηση, χτυπήθηκαν «εγκαταστάσεις έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής χημικών όπλων». Δόθηκαν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες των εγκαταστάσεων που χτυπήθηκαν.

«Όπως γνωρίζει ο κόσμος, ο συριακός λαός υπέφερε τρομερά κάτω από την παρατεταμένη βαναυσότητα του καθεστώτος Assad», ανέφερε ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, Τζ. Μάτις, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά τα χτυπήματα

«Στις 7 Απριλίου, το καθεστώς αποφάσισε να αψηφήσει και πάλι τους κανόνες των πολιτισμένων ανθρώπων που δείχνουν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, χρησιμοποιώντας χημικά όπλα για να δολοφονήσουν γυναίκες, παιδιά και άλλους αθώους. Εμείς και οι σύμμαχοί μας βρίσκουμε αυτές τις αγριότητες ασυγχώρητες.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τη διαταγή για τα χτυπήματα προκειμένου να σταματήσει το καθεστώς τη χρήση τέτοιων απάνθρωπων όπλων», ανέφερε ο Τζ. Μάτις, αναφερόμενος στην επίθεση στη Ντούμα - για την οποία πάντως δυο μέρες πριν ανέφερε πως ακόμη αναζητούν αποδείξεις.Στο παραπάνω γράφημα, φαίνεται η διάταξη των αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών πλοίων και υποβρυχίων και η πορεία των πυραύλων προς τους στόχους τους.

«Εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης»

Κατά τους ισχυρισμούς του υπ. Άμυνας, επλήγησαν εγκαταστάσεις έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος, ενώ τα χτυπήματα ήταν πολύ πιο ισχυρά από εκείνα που έγιναν πέρυσι, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν με 58 πυραύλους την αεροπορική βάση Shayrat μετά από επίθεση με χημικά.

«Προφανώς, το καθεστώς Άσαντ δεν έλαβε το μήνυμα πέρυσι. Τα νέα χτυπήματα στέλνουν τώρα ένα πολύ σαφές μήνυμα στο καθεστώς ότι δεν θα πρέπει να διαπράξουν άλλη επίθεση χημικών όπλων για την οποία θα λογοδοτήσουν», σημείωσε ο Μάτις.
«Είναι καιρός όλα τα πολιτισμένα έθνη να ενωθούν επειγόντως για να τερματίσουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία υποστηρίζοντας την ειρηνευτική διαδικασία του ΟΗΕ στη Γενεύη», πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι «τα πλήγματα είχαν σχεδιαστεί με μεγάλη λεπτομέρεια έτσι ώστε να αποφευχθούν απώλειες αμάχων και ξένων πολιτών».

Οι στόχοι

Ο πρώτος στόχος, πάντα σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ήταν ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού. Η στρατιωτική μονάδα ήταν κέντρο έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και δοκιμών χημικών και βιολογικών παραγόντων, ανέφερε ο στρατηγός Ντάνφορντ.


Ο δεύτερος στόχος ήταν μια «μονάδα αποθήκευσης χημικών όπλων» δυτικά του Χομς. «Εκτιμάμε ότι αυτή ήταν η πρωτεύουσα θέση του συριακού εξοπλισμού παραγωγής αερίου Σαρίν και πρόδρομων ουσιών», πρόσθεσε.


Ο τρίτος στόχος ήταν μια εγκατάσταση αποθήκευσης χημικών όπλων όσο και ένας σημαντικός διοικητικός σταθμός.


«Μακροπρόθεσμη υποβάθμιση»

Στόχων των πληγμάτων είναι να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Συρίας για χημικό και βιολογικό πόλεμο.

Αναφερόμενος στην αντίδραση των Συριακών δυνάμεων ο Ντάνφορντ επεσήμανε ότι υπήρξαν αναφορές για αντιαεροπορική δραστηριότητα της Συρίας, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά της, «πάντως δεν υπήρξαν συμμαχικές απώλειες», κατέληξε.

Πηγή: enapress.gr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..