14 Φεβρουαρίου 2018

Βίτσας: Ανησυχώ περισσότερο για τα ατυχήματα στο Αιγαίο που τείνουν να είναι ανεξέλεγκτα#ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ#

Για το επεισόδιο στα Ίμια και την κλιμάκωση της έντασης από τους Τούρκους μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό περιστατικό, δεν χρειάζεται ούτε να το αναβαθμίσουμε ούτε να το υποβαθμίσουμε ως γεγονός. Είναι απόρροια μίας αυξημένης προκλητικότητας και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από τη μεριά της Τουρκίας την τελευταία περίοδο», εξήγησε ο κ. Βίτσας, ο οποίος προσέθεσε αναφερόμενος στο πού οφείλεται η αύξηση τη προκλητικότητας: «λίγο- πολύ επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι στο Αφρίν δεν θα υπήρχε η επιτυχία που υποστήριζαν οι Τούρκοι πολιτικοί και θα έψαχναν έναν τρόπο ώστε να δικαιολογήσουν προβλήματα στην εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας και στην εσωτερική τους πολιτική».

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες», ξεκαθάρισε ο κ. Βίτσας και χαρακτήρισε ανιστόρητη και απαράδεκτη την ανακοίνωση των ίσων αποστάσεων του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας δήλωσε πως ανησυχεί περισσότερο για τα ατυχήματα στο Αιγαίο, που έχουν ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, ενώ ξεκαθάρισε πως τα περί ανταπόδοσης του περιστατικού στα Ίμια κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. «Ανησυχώ περισσότερο για το ενδεχόμενο ατυχήματος γιατί το ατύχημα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο, άρα αυτό πρέπει να αντιμετωπίσεις με την περισσή νηφαλιότητα», τόνισε ο κ. Βίτσας.

Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://dai.ly/x6eqh0s


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..