15 Φεβρουαρίου 2018

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας


#ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ#
Ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία έστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.

Παράλληλα,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη την ηγεσία και τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος για τις επιτυχίες τους.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα μέλη του Λιμενικού Σώματος επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες πάντα με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία μετά το επεισόδια στα Ίμια

«Η ελληνική ακτοφυλακή είναι εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορά μας σε στενή συνεργασία με τη Frontex. Τα θαλάσσια σύνορα δεν είναι μόνο δικά μας αλλά και ολόκληρης της Ε.Ε. κι αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες. Οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους μέλους της Ε.Ε. στρέφεται ενάντια ολόκληρης της Ε.Ε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια είπε: «Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν περιστατικά που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Το πρόσφατο περιστατικό ήταν αποτέλεσμα μιας ανεύθυνης στάσης από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το μήνυμα μας είναι σαφές. Οι άνδρες και γυναίκες του λιμενικού σώματος βρίσκονται στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές.

 Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και τον κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που παίζει παιχνίδια αλλά μια χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Κάποιους τους ενοχλεί η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή αλλά τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα που επιβάλλει τήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας. Με απόλυτη ψυχραιμία θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας. Η θρασύτητα και προκλητικότητα δεν είναι μόνο στάση ανευθυνότητας αλλά και δειλίας».

Οι επιτυχίες κατά του λαθρεμπορίου

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά, κατά τον τελευταίο χρόνο, κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι ναρκωτικών ουσιών και έγιναν πάνω από 490 συλλήψεις διακινητών, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τα στελέχη του Λιμενικού σε επιχειρήσεις, υψηλής επικινδυνότητας. Ενώ και για το λαθρεμπόριο καπνικών, έγιναν 140 συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, με εκτιμώμενο κόστος δασμών στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

H ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού:

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..