13 Φεβρουαρίου 2018

Θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας εγκρίθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στη Φλώρινα. Με την απόφαση 14/2018/01.02.2018, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ γνωμοδότησε θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος περί «έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα και καθορισμού όρων και περιορισμών δόμησης αυτού».

Η απόφαση δίνει τέλος σε μια μακροχρόνια εκκρεμότητα, που είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου όπου λειτουργεί η Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΠΔΜ. Επιπλέον, να μη μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, μίλησε για «θετική εξέλιξη», ανέφερε ότι πολύ σύντομα οριστικοποιείται το σύνολο των μελετών για την κατασκευή του έργου της πανεπιστημιούπολης και υπογράμμισε ότι «μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος αναμένεται να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος στην Προκήρυξη του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, που είναι ανοικτή για το συγκεκριμένο έργο».

«Η έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου», σύμφωνα με τον βουλευτή Φλώρινας, Κωνσταντίνο Σέλτσα, «θα επιτρέψει την αναβάθμιση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου, του ιδρύματος καθώς επίσης και την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων».

«Έως τις 30 Απριλίου θα πρέπει να υποβάλουμε το φάκελο του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020» τόνισε ο πρύτανης του Ιδρύματος, Αντώνης Τουρλιδάκης. Ο φάκελος περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας «ώστε να εκπληρώνονται οι νέες προδιαγραφές, που έχουν τεθεί έως το τέλος του 2020 για όλα τα δημόσια κτίρια». Το συνολικό έργο της πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα είναι προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..