• Στη Βουλή σήμερα η δικογραφία για τις μίζες της Novartis

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Φεβρουαρίου 2018
  A- A+

  #ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ#

  • Στον Πρόεδρο της Βουλής διαβιβάζεται η δικογραφία
  • Ποια η διαδικασία που ακολουθείται – Πολιτική απόφαση το πώς θα διερευνηθεί η υπόθεση
  • Είτε στην Ολομέλεια της Βουλής, είτε στην Εξεταστική για την Υγεία
  Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, διαβιβάζεται σήμερα το μεσημέρι η δικογραφία για τη Novartis, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

  Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι διαρροές περί εμπλοκής δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

  Εάν τα στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία «σκόνταψε» ο εισαγγελέας είναι ακλόνητα, τότε πιθανότατα θα συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή. Αυτό θα είναι ένα αίτημα στο οποίο θα αναγράφονται με σαφήνεια οι πράξεις και οι παραλείψεις που σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, είναι αξιόποινες, και θα υπογράφεται από 30 βουλευτές. Κατόπιν τούτου, το θέμα πάει στην Ολομέλεια, γίνεται η συζήτηση και εκεί θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να ψηφίσουν 151 βουλευτές.

  Εάν τα στοιχεία από τη δικογραφία δεν είναι ακλόνητα, επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και υπάρχει μέσα και η ενότητα της Novartis, τότε το θέμα θα συζητηθεί και θα ερευνηθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής.

  Το βράδυ της Δευτέρας μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε δηλώσεις του στον Τύπο έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο που θα συγκλονίσει την κοινωνία, περισσότερο και από αυτό της Siemens.

  Σημείωσε ότι υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που παράνομα υπερκοστολογούσαν φάρμακα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει το θέμα σε βάθος.

  Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», σημειώνοντας πως στον νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού κι όχι επ’ ευκαιρία αυτής. Προέτρεψε εξάλλου όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις «να μην μιλούν γιατί εκτίθενται», ενώ τόνισε ότι ο πρόεδρος της εταιρείας δεν διώκεται, αλλά του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

  Πηγή: altsantiri.gr
 • No Comment to " Στη Βουλή σήμερα η δικογραφία για τις μίζες της Novartis "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..