• Σήμερα τα αποτελέσματα της γεώτρησης

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 8 Φεβρουαρίου 2018
  A- A+

  #ΚΟΙΤΑΣΜΑ «ΚΑΛΥΨΩ»#

  Οι εταιρείες ENI και TOTAL αναμένεται να ανακοινώσουν στα χρηματιστήρια της Ιταλίας και της Γαλλίας τα αποτελέσματα της γεώτρησης φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας

  Μετά τις ανακοινώσεις των εταιρειών θα γίνει ανακοίνωση από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «Καλυψώ» είναι μεγαλύτερο από το «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12, που περιέχει 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στο «Καλυψώ», ποσότητα που είναι αρκετή να καλύψει τις ανάγκες της Κύπρου για 20 χρόνια σύμφωνα με το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Ο κ. Λακκοτρύπης είχε αναφέρει ότι η γεωλογική δομή στο κοίτασμα «Καλυψώ», είναι παρόμοια με του αιγυπτιακού κοιτάσματος-μαμούθ Ζόρ. Επόμενος γεωτρητικός στόχος είναι η «Σουπιά» στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, μέσα στις επόμενες μέρες. Παράλληλα, ο Αμερικανικός κολοσσός Εξον Μόμπιλ αρχίζει εργασίες στο οικόπεδο 10 μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

  Στο μεταξύ, δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, κατά τις επαφές του στην Ιταλία, μετέφερε την «ευαισθησία» της χώρας του για τις δραστηριότητες της ΕΝΙ στη Μεσόγειο, ενώ ειδικότερα για το τεμάχιο 6 φέρεται να ανέφερε ότι εμπεριέχουν κινδύνους για τη βόρεια Κύπρο, όπως χαρακτήρισε τα Κατεχόμενα και την Τουρκία.

  Πηγή: www.newsbeast.gr
 • No Comment to " Σήμερα τα αποτελέσματα της γεώτρησης "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..