• Κύπρος: Στην Αθήνα την Παρασκευή ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Φεβρουαρίου 2018
  A- A+

  #ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ#

  Από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα γίνει δεκτός την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, το Κυπριακό.

  Στη συνέχεια, ο κ. Συλλούρης θα έχει συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Βούτση. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το θέμα του Φακέλου της Κύπρου, όπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης στην «Καθημερινή» Κύπρου, σημειώνοντας ότι το κύριο θέμα είναι η έκδοση του υλικού από τον Φάκελο της Κύπρου, η οποία μπορεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ή νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι αυτό είχε προαναγγελθεί από τον κ. Βούτση, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Κύπρο, όταν παρέλαβε την ψηφιοποίηση των εγγράφων του Φακέλου, η οποία έγινε από την κυπριακή Βουλή. Επίσης, οι πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων θα συζητήσουν λεπτομέρειες κοινών δράσεων που θα οργανωθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

  Την Παρασκευή στις 19:00 ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής θα είναι ο ομιλητής σε εκδήλωση, που διοργανώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας και η Πρεσβεία της κυπριακής Δημοκρατίας, στο «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα, με θέμα «ο ρόλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου στη σύγχρονη εποχή. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
 • No Comment to " Κύπρος: Στην Αθήνα την Παρασκευή ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..