14 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 150 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας


Την παραγγελία ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό της πρόγραμμα των 150 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη με τη γερμανική SMS group GmbH και το προϊόν θα χρησιμοποιηθεί στην παραγωγική μονάδα της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αργά το απόγευμα η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση υλοποίησης του πενταετούς πλάνου της για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου. Εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των 150 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για τη χρηματοδότησή της.

Με το νέο θερμό έλαστρο tandem, το εύρος της θερμής έλασης θα κυμαίνεται από 1.8 mm έως 12.7 mm σε πάχος και μέχρι 2.6 m σε πλάτος, και θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη. Η επένδυση αυτή υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, αλλά επίσης εισάγει και την τελευταίας αιχμής τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο 2017 μέσω της συγχώνευσης δια απορρόφησης της ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μιας από τις διεθνώς σημαντικότερες εταιρίες έλασης αλουμινίου, από τη ΧΑΛΚΟΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αποτελεί μέρος του κλάδου επεξεργασίας και εμπορίας αλουμινίου και χαλκού της VIOHALCO S.A., η οποία είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε διάφορες εταιρίες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

0 blogger-facebook:

Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..