• Χανιά: Μαθητές στη στρατιωτική μπάντα 5ης Μεραρχίας

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 9 Φεβρουαρίου 2018
  A- A+


  #ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ#

  Οι μαθητές/τριες γνώρισαν τα μυστικά της κατασκευής των μουσικών παραδοσιακών οργάνων, τα γνωρίσματα και τις ιδιαιτερότητες του καθενός από αυτά

  Σύμφωνα με το Kranosgr, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 η χορωδία του Γυμνασίου Βάμου και το Μουσικό Εργαστήρι Βάμου με υπεύθυνους καθηγητές τον Μουσικό κ. Γιώργο Πογιατζή και τον Φυσικό κ. Τίτο Σμυρνάκη πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων. Ο αρχικός προορισμός ήταν το ΒΙΟΠΑ Χανίων, στο χωριό «ΒΕΡΕΚΥΝΘΟΣ», στο εργαστήριο του οργανοποιού κ. Ποταμίτη.

  Οι μαθητές/τριες γνώρισαν τα μυστικά της κατασκευής των μουσικών παραδοσιακών οργάνων, τα γνωρίσματα και τις ιδιαιτερότητες του καθενός από αυτά. Αμέσως μετά οι μαθητές χόρεψαν με τους ήχους της Κρητικής μουσικής που έπαιξαν συμμαθητές τους.

  Στη συνέχεια τους μαθητές φιλοξένησε στο Στρατόπεδο Ταξιάρχου Μαρκοπούλου Δημητρίου  ο κ. Νικόλαος Λαφάτας Διοικητής της Στρατιωτικής Μουσικής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού (V΄ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ) και το επιτελείο του. Ο κ. Λαφάτας αφού καλωσόρισε τους μαθητές έκανε ένα σύντομο ιστορικό της μπάντας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Ανέφερε τις δραστηριότητες της Στρατιωτικής Μουσικής  που είναι η μοναδική σε επίπεδο Κρήτης. Η Στρατιωτική Μουσική, όπως είπε, συμμετέχει σε παρελάσεις, στρατιωτικές εκδηλώσεις και συνεστιάσεις σε όλη την Κρήτη, καθώς είναι επιφορτισμένη με την προβολή των εκδηλώσεων και την ψυχαγωγία των στρατιωτικών. Όμως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έργο και συνεργασίες σε εκδηλώσεις της Περιφέρειας, της Εκκλησίας καθώς και των Δήμων, οπότε και το ρεπερτόριό της έχει ανοίξει και σε άλλους μουσικούς χώρους εκτός των κλασικών στρατιωτικών. Εξάλλου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού και γενικότερα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Στρατιωτική Μουσική ασχολείται πλέον ενεργά με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, καθώς επιδιώκει μουσικές συνεργασίες με την ευρύτερη κοινωνία ως μέλος αυτής. Η αρχή έγινε με το Γυμνάσιο Βάμου και πρόθεση όλων είναι να υπάρξει συνέχεια.

  Διαβάστε περισσότερα στο Kranosgr


 • No Comment to " Χανιά: Μαθητές στη στρατιωτική μπάντα 5ης Μεραρχίας "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..