• ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 12 Ιανουαρίου 2018
  A- A+

  Για τους «τεμπέληδες» Έλληνες έχουν γραφτεί πολλά. Κυρίως στην αρχή της κρίσης την οποία είχαν αποδώσει και σε αυτό το ελάττωμα των Ελλήνων.

  Τόσο η πραγματικότητα όσο και τα επίσημα στοιχεία διαφόρων διεθνών οργανισμών είχαν καταρρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς. Το τελευταίο διάγραμμα του ΟΟΣΑ έρχεται να διαλύσει οριστικά αυτό τον μύθο.

  Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του ΟΟΣΑ του 2015, οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη, καθώς το 11,2% των εργαζομένων δουλεύουν 60 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα στο κύριο επάγγελμα που ασκούν. Σε χειρότερη μοίρα από τους Έλληνες είναι μόνο οι εργαζόμενοι (κατά σειρά) σε Νότια Αφρική, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Νότια Κορέα και Τουρκία. Οι Τούρκοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, κυριολεκτικά «λιώνουν» στη δουλειά καθώς το 23,3% του εργατικού δυναμικού δουλεύει περισσότερες από 60 ώρες εβδομαδιαίως.

  Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό εργαζομένων που δουλεύει περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα βρίσκεται στη Λιθουανία, με 0,4%, ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 5,6% του εργατικού δυναμικού.

  Πηγή: koutipandoras.gr
 • No Comment to " ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..