• Ισπανοί χάκερ 'λήστεψαν' διαδικτυακά εταιρία στη Θεσσαλονίκη

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 31 Ιανουαρίου 2018
  A- A+

  Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο « Business E - mail Compromise » σε βάρος ελληνικής εταιρείας εισαγωγών ανταλλακτικών αυτοκινήτων της Θεσσαλονίκης και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών Ισπανών χάκερς.

  Ειδικότερα η εταιρεία από την Θεσσαλονίκη κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος περιστατικό εξαπάτησης με τη συγκεκριμένη μέθοδο, με αποτέλεσμα να προκληθεί οικονομική ζημία ύψους 10.000 ευρώ.

  Μετά από ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης, συλλέχθηκαν τα απαραίτητα ψηφιακά ίχνη και διακριβώθηκε ότι οι δράστες απέκτησαν παράνομη πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της προμηθεύτριας εταιρείας, πείθοντας την καταγγέλλουσα εταιρεία ότι η αλληλογραφία που αντάλλασσαν προέρχονταν από τους νόμιμους προμηθευτές τους.

  Ακολούθως αφού μετέβαλαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους η ημεδαπή εταιρεία έπρεπε να καταβάλει το αντίτιμο των συναλλαγών, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

  Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές της Ισπανίας, οι τρεις εμπλεκόμενοι απατεώνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση εταιρειών με τον παραπάνω τρόπο δράσης.

  Σημειώνεται ότι οι άμεσες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη διασφάλιση και την επιστροφή στο λογαριασμό της παθούσας εταιρείας, μέρους του ποσού που οι δράστες απέσπασαν, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη χρηματοπιστωτικές διαδικασίες για την επιστροφή του συνόλου των απολεσθέντων χρημάτων.

  Του Θοδωρή Παναγιωτίδη
  Πηγή: news247.gr
 • No Comment to " Ισπανοί χάκερ 'λήστεψαν' διαδικτυακά εταιρία στη Θεσσαλονίκη "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..