• Ηράκλειο: Εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων δημιουργεί ο δήμος στη Βικελαία Βιβλιοθήκη

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 10 Ιανουαρίου 2018
  A- A+


  Στη δημιουργία εργαστηρίου συντήρησης παλαιτύπων, στο κτίριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προχωρά ο δήμος Ηρακλείου.

  Στόχος του εργαστηρίου που δημιουργείται μετά από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» είναι να προστατεύσει και να αναδείξει τα εξαιρετικής σπουδαιότητας παλαίτυπα που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη, τα οποία αφού συντηρηθούν και σκαναριστούν, θα αποδοθούν στους μελετητές.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μια έκδοση των κωμωδιών του Αριστοφάνη, τυπωμένη 43 χρόνια μετά την πρώτη παγκόσμια εκτύπωση της Βίβλου από τον Γουτεμβέργιο, τα Ιστορικά του Θουκυδίδη, τυπωμένα τον 16ο αιώνα (αμφότερες από τη βιβλιοθήκη Βικέλα) και άλλες πολύ σημαντικές εκδόσεις.

  «Χάρις στη σκληρή δουλειά των υπαλλήλων και παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη προχωρά δυναμικά, με κινήσεις ουσιαστικές και οραματικές. Έχουμε πολλές φορές πει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ ως απλό αποθετήριο βιβλίων τη σημαντικότερη σε αρχειακό υλικό βιβλιοθήκη της χώρας. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να ξαναγίνει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, αντάξιο της ιστορίας της», δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

  Σύμφωνα με την ίδια, «το εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη των θησαυρών της, που ήταν επί σειρά ετών σχεδόν εγκαταλελειμμένοι».
 • No Comment to " Ηράκλειο: Εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων δημιουργεί ο δήμος στη Βικελαία Βιβλιοθήκη "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..