• Έρχονται νέες κακουργηματικές διώξεις για το σκάνδαλο της Novartis

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 29 Ιανουαρίου 2018
  A- A+


  Μετά το πόρισμα «φωτιά» της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, έρχονται κακουργηματικές διώξεις για το σκάνδαλο της Novartis.

  Όπως γράφει η Kontranews, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου περιλαμβάνονται μεγαλόσχημα πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των διαφημιστικών εταιρειών καθώς και ένας εκδότης. Δύο πρώην υπουργοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν κακουργηματικές κατηγορίες και η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, πυροδοτώντας μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.


  Το ερώτημα είναι αν στη σχετική ψηφοφορία που αναγκαστικά θα ακολουθήσει, τι γραμμή θα δώσουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας, παραπέμποντας δυο δικά τους στελέχη ή θα επιχειρήσουν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

  Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ελένη Τουλουπάκη, τεκμηριώνεται με απόλυτο τρόπο η εμπλοκή δύο πολιτικών στο γιγαντιαίο σκάνδαλο.


  Οι Αμερικανοί οι οποίοι είχαν αναλάβει πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου, στην πορεία επιχείρησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση, ενδιαφερόμενοι κυρίως για τον συμβιβασμό με την επιβολή ενός προστίμου μαμούθ στον πολυεθνικό κολοσσό.

  Χρειάστηκε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για να συγκεντρωθεί το υλικό με βάση το οποίο συντάχθηκε το πόρισμα. Αντιμέτωποι με κακουργήματα θα βρεθούν και κορυφαία στελέχη της Novartis. Οι καταθέσεις στο FBI ενός προστατευόμενου μάρτυρα που κατείχε διευθυντική θέση στην εταιρεία «καίνε» τον πολυεθνικό κολοσσό αποκαλύπτοντας παράλληλα τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε προκειμένου να εξασφαλίσει μεγάλο μερίδιο στην αγορά και να πολλαπλασιάσει την τιμή πώλησης ορισμένων ακριβών φαρμάκων.

  Η πολυεθνική είχε στήσει έναν μηχανισμό με τη βοήθεια πολιτικών, επιχειρηματιών, διοικήσεων νοσοκομείων και χιλιάδων μεγαλογιατρών που συνταγογραφούσαν κατά παραγγελία.

  Οι υπουργοί προστάτευαν το σύστημα της Novartis και δεν έκαναν το παραμικρό προκειμένου να προστατεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούσαν στην κυριολεξία ενώ ο πολυεθνικός κολοσσός κατέγραφε υπερκέρδη πολλών δισεκατομμυρίων τον χρόνο από το μεγάλο κόλπο.

  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος του δημόσιου χρήματος με δεδομένο ότι κάποια φάρμακα της Novartis έφτασαν να πωλούνται στο εικοσαπλάσιο της πραγματικής τους αξίας.

  Για τις ανάγκες των διακριτικών πληρωμών όπως αποκαλούνταν τα λαδώματα η Novartis είχε στήσει μέσω αχυρανθρώπων μια σειρά εταιρειών από τις οποίες διακινούσε το μαύρο χρήμα. Εκτός από πολιτικούς γιατρούς και διοικήσεις νοσοκομείων η Novartis λάδωνε και εκδότες τους οποίους χρησιμοποιούσε για να επιτίθενται σε απείθαρχους υπουργούς που δεν ενέδιδαν στις πιέσεις και σε όποιον άλλον απειλούσε τα συμφέροντα της πολυεθνικής.

  Πηγή: kontranews
 • No Comment to " Έρχονται νέες κακουργηματικές διώξεις για το σκάνδαλο της Novartis "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..