• Αυστραλία: Η ιατρική ακριβείας φέρνει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 31 Ιανουαρίου 2018
  A- A+


  «Οδικό χάρτη» για ένα βελτιωμένο σύστημα υγείας εξέδωσε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με κορυφαίους ακαδημαϊκούς στην Αυστραλία, υποδεικνύοντας ότι η ιατρική ακριβείας έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει εντελώς το σύστημα περίθαλψης στη χώρα.

  Η ιατρική ακριβείας επιτρέπει την ακριβή πρόληψη της νόσου και τη θεραπεία της προσαρμοσμένη στον ασθενή, συνδυάζοντας γνώσεις για το περιβάλλον του αρρώστου, τη γενετική του σύσταση και τα πρωτεϊνικά επίπεδα. Μέχρι σήμερα η φαρμακευτική αγωγή ακριβείας στόχευε στις διαταραχές ενός γονιδίου και στον καρκίνο. Με την ιατρική ακριβείας όμως υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες να βελτιωθούν πολύπλοκες διαταραχές, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης.

  «Με προσεκτικό σχεδιασμό, η πρόοδος στην ιατρική ακριβείας και οι τεχνολογίες που την υποστηρίζουν, θα προσφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στην υγεία των πολιτών μας. Η ιατρική ακριβείας είναι το εξατομικευμένο φάρμακο του μέλλοντος», δήλωσε ο Μπομπ Γουίλιαμσον, επικεφαλής της ομάδας ειδικών.

  Η έκθεση προειδοποιεί επίσης ότι η εφαρμογή της ιατρικής ακριβείας ενδεχομένως να οδηγήσει σε γενετικές διακρίσεις και τονίζει πως η εξασφάλιση ότι κάθε Αυστραλός θα μπορούσε να αποκομίσει τα οφέλη της, θα απαιτήσει προσεκτική εφαρμογή.

  Στην παρουσίαση της έκθεσης παρευρισκόταν και ο τετράχρονος Λούις, ο οποίος επωφελήθηκε από την ιατρική ακριβείας, καθώς διαγνώσθηκε με πολύ σοβαρή ασθένεια σε ηλικία πέντε μόλις μηνών. Οι γιατροί μπόρεσαν να απομονώσουν το γονίδιο που παρήγαγε τη νόσο χρησιμοποιώντας γονιδιακή ανάλυση και καταφέρνοντας να βρουν ένα σύστημα θεραπείας.

  «Μας είχαν πει ότι ήταν απίθανο να ζήσει περισσότερο από μερικά χρόνια. Η ιατρική ακριβείας άλλαξε τη ζωή της οικογένειάς μας και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες», λέει η μητέρα του 'Ειμι.
 • No Comment to " Αυστραλία: Η ιατρική ακριβείας φέρνει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..